loading
close
SON DAKİKALAR

Beykoz'da çiftçiler mağdur

Beykoz'da çiftçiler mağdur
Tarih: 23.12.2012 - 18:33
Kategori: Özel Haberler

Beykoz'da mahalleli ve köylülerin sıkıntıları CHP İBB Meclis üyeleri tarafından, Meclis gündemine getirildi...

Beykoz İlçesi mahalle ve köylerinin İETT Otobüs sorunlarını ve köylerde geçimini tarım ile sağlayan köylülerin yaşadıkları sıkıntıları İBB Meclis gündemine getiren ve konunun önemine dikkat çeken CHP Beykoz Belediyesi ve İBB Meclis Üyeleri hazırladıkları yazılı soru önergelerinde: 

“Beykoz İlçesi Bozhane köyünde bulunan 1500 hektar alanda tarım yapılmakta olup 110 haneli köyümüzün %80’i geçim kaynağını tarımdan sağlamaktadır. 4 km mesafeden gelen su kanallarında oluşan kırıklardan dolayı yeterli sulama ihtiyacı yeterince karşılanamamaktadır. 

Yine Beykoz köylerinden biri olan Göllü köyünde de 103 çiftçi 1200 hektar alanda çiftçilik yapmakta olup 2 km mesafede bulunan göletten gelen kanal ve borularda hasar meydana geldiğinden sorunlar yaşanmaktadırlar. Beykoz ilçesindeki 25 mahalle ve 20 köyümüzde bulunan İ.E.T.T ve durakları Kış mevsimi dolayısıyla özellikle öğrenciler ve yaşlı vatandaşlarımız duraklarda uzun süre otobüs beklemekte ve bekleme durakları kış şartlarına uygun değildirler” Sözlerine yer vererek Başkan Kadir Topbaş’ı sorunların çözümü için görevini yapmaya davet ettiler.

Beykoz’da binlerce hektar tarım alanlarını işleten yüzlerce çiftçi mağdur

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Aralık ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Nihat Arıcan, Naci Candaş, Nurkal Dedetaş, Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam imzaları ile verilen yazılı soru önergesi şöyle;
Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Bilindiği üzere 10.07.2004 tarihinden bu yana İstanbul il sınırları İBB sınırları olarak belirlenmiş ve İstanbul genelindeki 151 köye hizmet götürülmesi İBB’nin uhdesine alınmıştır. 

Beykoz İlçesi Bozhane köyünde bulunan 1500 hektar alanda tarım yapılmakta olup 110 haneli köyümüzün %80’i geçim kaynağını tarımdan sağlamaktadır. 4 km mesafeden gelen su kanallarında oluşan kırıklardan dolayı yeterli sulama ihtiyacı yeterince karşılanamamaktadır. 

Yine Beykoz köylerinden biri olan Göllü köyünde de 103 çiftçi 1200 hektar alanda çiftçilik yapmakta olup 2 km mesafede bulunan göletten gelen kanal ve borularda hasar meydana geldiğinden sorunlar yaşanmaktadırlar. 

Bu kapsamda; 

1. Anılan 2 köyümüze bugüne kadar İBB tarafından hangi hizmetler götürülmüştür?

2. Bu 2 köyümüzün belirtilen sorunlarının çözülmesi için yapılan herhangi bir program var mıdır? Varsa programın içeriği nedir?

3. Bahse konu sorunların çözümü için 2013 yılı bütçesinden ayrılan pay var mıdır? Varsa ne kadardır? Bu pay hangi işler için kullanılacaktır? Bu konudaki hizmet takvimi nedir?

Beykoz ilçesindeki 25 mahalle ve 20 köyümüzde bulunan İ.E.T.T ve durakları Kış mevsimi dolayısıyla özellikle öğrenciler ve yaşlı vatandaşlarımız duraklarda uzun süre otobüs beklemekte ve bekleme durakları kış şartlarına uygun değildirler

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Bilindiği üzere 10.07. 2004 tarihinden bu yana İstanbul il sınırları İBB sınırları olarak belirlenmiş ve İstanbul genelindeki 151 köye hizmet götürülmesi İBB’nin uhdesine alınmıştır. 

Beykoz ilçesindeki 25 mahalle ve 20 köyümüzde bulunan İ.E.T.T ve durakları ile ilgili aşırı şikayet almaktayız. Kış mevsimi dolayısıyla özellikle öğrenciler ve yaşlı vatandaşlarımız duraklarda uzun süre otobüs beklemekte ve bekleme durakları kış şartlarına uygun değildirler. 

Bu kapsamda;

1. Anılan durakların iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar nelerdir? Varsa iş takvimi nedir?

2. Bekleme ve yoğunluğun azaltılması için hangi önlemler alınmıştır?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları