loading
close
SON DAKİKALAR

Beyoğlu Gençlik Kolları Görevden Alındı

Beyoğlu Gençlik Kolları Görevden Alındı
Tarih: 30.11.2012 - 21:54
Kategori: Yerel

Beyoğlu Gençlik Kolları, ''Özgürlük Sokakta, Kurtuluş Yarında!'' diyor...

Sayın Kamuoyu, Cumhuriyet Halk Partililer, Basın Emekçileri,
“Özgürlük Sokakta, Kurtuluş Gençlik Kurultayı’nda” diyerek 8 sene aradan sonra partimizin Gençlik Örgütü’nün seçimle buluşmasını heyecan ve coşku ile karşılamıştık. Tüzük çerçevesinde üyelerimizin oyları ile, demokrasiyi özümseyerek seçim süreçlerini geçireceğimizi düşünmüştük ve bu umutla el ele vermiştik. Tüm genç üyelerle yapılan İlçe Kongreleri’nden sonra İstanbul İl Gençlik Örgütü Kongresi’ni topladık fakat bunun sonucunda demokrasiyle, tüzükle bağdaşmayan bir yapı ortaya çıktı.

Biliyorsunuz ki; partimiz Genel Başkanımızın öncüsü olduğu son tüzük değişikliğiyle bütün parti organlarının seçiminde Cinsiyet Kotası’nı uygulama zorunluluğunu getirmiştir. CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü Kongresi 15 oy farkla sonuçlanmıştır. Fakat öte yandan kazanan listenin Yönetim Kurulu’nda 3 kişi, Kurultay Delegasyonu’nda 14 kişi ile, toplam 17 kişi olmak üzere, Cinsiyet Kotası’na uyulmamıştır. O dönemde Gençlik’ten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın da olumsuz etkisi ile partinin en yüksek kademeleri düzeyindeki itirazlarımıza rağmen genç kadınlarımıza bu durum reva görülmüştür!

Öte yandan İl Gençlik Örgütü Kongresi’nde Genel Başkan Yardımcıları’nın, Milletvekilleri’nin, Belediye Başkanları’nın, İlçe Anakademe Başkanları’nın işten attırma ve diğer baskıları ile arkadaşlarımız sindirilmeye çalışılmıştır.
“Ali’lerden, Pir Sultanlar’da geliyoruz” diyerek kutsallar çiğnenmiş; Laiklik’in savunucusu olan bir partide dini motifler kullanılarak Alevi olmayan bir adayın karşısında mehzepçilik yapılmıştır!

Bu sağlıksız ve meşruiyeti sorgulanır yapı ile Gençlik Kurultayı’na gidilmiş, benzer senaryolar orada da tekrarlanmış ve en nihayetinde siyasi değil çıkar birlikteliği içerisinde olan kişiler gençlik yapısının karar mekanizmalarını ele geçirmiştir!

Bu yapının tek bir derdi vardır; o da yine tüzük değişikliği ile zorunlu tutulan %10 Gençlik Kotası uyarınca Yerel Seçimler’de yandaşlarını, yalakalarını Belediye Meclis Üyesi yapmak ya da partide Parti Meclisi gibi belirleyici görevlere getirmektir!
***
10 Haziran 2012’de gerçekleşen CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü Kongresi’nden bu yana, yukarıda yazılanları destekler nitelikte bir İl Gençlik Kolu Yönetimi gözlemledik. O günden bugüne;

CHP İstanbul Gençlik Kolu Yönetimi hiçbir kitlesel eyleme imza atamamıştır!

CHP İstanbul Gençlik Kolu Yönetimi, yönetici olmanın üst-ast ilişkisi içerisinde İlçe Gençlik Örgütü Başkanları’na ve Yöneticileri’ne emirler yağdırmak olduğunu sanmaktadır! Bilinmelidir ki, bizler genciz ve burası da ordu değil siyasi bir partidir!

CHP İstanbul Gençlik Kolu Yönetimi, siyaseten verecek bir şeyi olmadığından, gençlik heyecanını yitirdikçe çareyi İlçe Başkanları’na “şu organizasyona bu kadar adam getireceksin yoksa görevden alınırsın” demekte bulmuştur!

CHP İstanbul Gençlik Kolu Yönetimi; Gençlik Örgütleri’nin olmazsa olmazı komisyonları oluşturmayı aklına bile getirmemiş, eğitim-örgütlenme-bilişim alanlarında hiçbir çalışma yapmamıştır!

CHP İstanbul Gençlik Kolu Yönetimi; büyük önemi olan 30 Ağustos, 29 Ekim, 10 Kasım gibi günlerin hiçbirisinde toplu bir organizasyon yapmamıştır. Bilakis 10 Kasım’da Anıtkabir’e gitmek isteyen İlçe Gençlik Örgütleri’ni durdurmuştur.

CHP İstanbul Gençlik Kolu Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerini ön plana çıkarmak, siyaset üretmek adına tamamen suskunları oynamıştır. Buna karşılık en büyük icraatı Gençlik MYK’sından gelen emirleri uygulamaya çalışmak olmuştur.

CHP İstanbul Gençlik Kolu Yönetimi, Pendik İlçesi’nde istifa sonucu oluşan boşlukta 3 aday olmasına rağmen İlçe Gençlik Kongresi yaptırmayarak demokrasiye olan bakışını belli etmiştir!

CHP İstanbul Gençlik Kolu Yönetimi, polisten emir alarak eylem sonlandıracak kadar Sol düşünceden ve direnişten uzaklaşmıştır!

CHP İstanbul Gençlik Kolu Yönetimi, CHP Beyoğlu İlçe Gençlik Örgütü’nü İlçe Binası’nın anahtarı gençlikte olmamasına rağmen, Gençlik Kolları Genel Başkanı’nı kapıda saygısızca beklettiği gerekçesiyle tehdit etmiştir. CHP Beyoğlu Gençlik Örgütü olarak CHP Gençliği’nin oyları ile seçilen bir Genel Başkan’a saygısızlık yapmayacak kadar örgüt etiğinden haberdarız. Fakat hatırlatmak isteriz ki, esas saygısızlık birisini kapıda kısa süre bekletmek değil, Atatürk’ün Yunan Bayrağı’na olan hassasiyetini bir kenara bırakıp, o gün Taksim’in orta yerinde tüm karşı çıkmalara rağmen Amerikan Bayrağı yakmaktır!

***

CHP Beyoğlu Gençlik Örgütü’nün üyelerinin oylarıyla seçildiğimiz 6 Mayıs’tan bu yana gerçekleştirdiğimiz tüm eylem ve etkinlikleri içeren Faaliyet Raporumuzu bilginize sunuyoruz. Bugüne kadar yaptığımız mahalle çalışmaları, değerli akademisyenleri ağırladığımız paneller, kendi içimizde gerçekleştirdiğimiz eğitim çalışmaları, diğer ilçe örgütleri ile gerçekleştirdiğimiz münazara etkinliği, sayısız sefer Beyoğlu’nun her gün bir olaya gebe coğrafyasını arşınlayarak yaptığımız broşür-pankart çalışmaları, STK Ziyaretlerimiz, Örgüt Toplantılarımız, maddiyatını denkleştirmek adına uğraşlar verdiğimiz dergi çalışmamız, katıldığımız eylemler, Kentsel Dönüşüm’e karşı çeşitli platformlarda verdiğimiz mücadeleler zaten çoğu kez sosyal medyada yer almıştır. Bizi çalışmadığımız için görevden aldıklarını iddia edebilecek olanlara karşı gururla söylemek isteriz ki, hesap vereceğimiz tek güç olan CHP Beyoğlu Gençlik Örgütü’ne karşı başımız dik, alnımız paktır!

Bilinmelidir ki, CHP Beyoğlu Gençlik Örgütü olarak 2014 Yerel Seçimleri’ne yaklaşırken sorumluluğunu aldığımız partimizi Beyoğlu’nun 45 Mahallesi’ne anlatma isteğimizin ateşi içimizde hiçbir zaman sönmeyecektir! Biz koltuklarına yapışıp kalan, koltuğun verdiği rahatlıkla yerinden kalkamayan gençlerden olmadık, olmayacağız! CHP Beyoğlu Gençlik Örgütü’nün tüm bireyleri CHP’li olmayı bir görev mazbatasında, bir kimlik kartında adının yazılı olmasıyla ölçmez! CHP Beyoğlu Gençlik Örgütü’nün üyeleri için CHP’li olmak; cemaatlerin cirit attığı Kasımpaşa’da, Piyalepaşa’da, Halıcıoğlu’nda, Hacıahmet’te, İstiklal’de, Örnektepe’de sol yumruğunu havaya kaldırıp özgürlük türküleri söylemektir!

***

Görevden alınmayla ilgili gerekçeli karar halen elimize ulaşmamıştır. Fakat trajikomik olarak ifade etmek gerekirse, Genel Başkanımızın gençlerle buluştuğu panele beklenenden az sayıda genç getirmek ve İl Gençlik Kolu Sekreteri’ne saygısızlık yapmak iddialar arasındaymış. Öncelikle belirtmek isteriz ki, bahsedilen etkinliğe CHP Beyoğlu Gençlik Örgütü 25 kişi ile katılmıştır. Fakat herhangi bir yazılı emir olmaksızın İl Gençlik Kolu Sekreteri Beyoğlu’dan 50 kişi istiyorum demiştir. İl Gençlik Kolu Sekreteri’nin hangi ilçeden kaç kişi istediği belli midir? Öyleyse bu sayı ilçelere göre nasıl belirlenmiştir? Ayrıca bu zorlama nasıl bir siyasi anlayışın ürünüdür? Bu anlayış mitinge katılması için devlet memurlarını, belediye işçilerini zorunlu izne çıkaran Akp mantığı değil midir?

İl Gençlik Kolu Sekreteri’ne bir saygısızlık yapıldığı iddia edilmektedir. Saygısızlığın ne olduğunu, kimin bu saygısızlığı yaptığını, bunu görenlerin kim olduğunu anlamış değiliz. Bu konuda İl Gençlik Kolu Yönetimi bizleri aydınlatırsa seviniriz. Fakat eminiz ki CHP’li genç bir kadın yönetici için en büyük saygısızlık, CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü Kongresi’nde cinsiyet kotasına uymayarak genç kadınlarımızın iradesi ile dalga geçmek olmalıdır!

Çalışan, üreten Gençlik Örgütleri’ni görevden alma konusunda bir gerekçe uydurmada zorluk yaşayan arkadaşlara cesurlarsa yazabilecekleri bir gerekçe sunmak istiyoruz:

“Sizin doğruları söylemenizden, üretip daha da güçlenmenizden korkuyoruz. Ayrıca kendi yalakalarımızı Yerel Seçim'de Belediye Meclis Üyesi yapmak istiyoruz.”

Buyrun cesaretiniz varsa gerekçe olarak bunu yazın arkadaşlar!

***

CHP İstanbul Gençlik Kolu Başkanı Ali Gökçek, İl Gençlik Örgütü Kongresi’nde ilçelerin isimlerini tek tek sayarak şov yaptıktan sonra “görevden almalara karşıyım, herkesi kucaklayacağım” demiştir. Bugüne gelindiğinde Beyoğlu ve Esenler Gençlik Örgütleri’ni görevden almıştır. Böyle çark etmeyi CHP’li bir gence yakıştıramıyoruz!

Popülist söylemlerle, sosyal medyaya ekledikleri fotoğraflarla sadece poz veren ama çalışmayan, ısmarlama etkinlik düzenleyen, eylemselliği olmayan, üretmeyen, başarısızlığının suçunu başkalarına atan bir İstanbul İl Gençlik Yönetimi’ni bu örgüte yakıştıramıyoruz!

Demokratik yollarla seçilmiş İlçe Gençlik Örgütleri’ni tüzüğe dayandırmadan, keyfi bir uygulama ile görevden alan İl Gençlik Kolu Yönetimi’nin kurmaya çalıştığı padişahlık düzenini Akp’nin kurmaya çalıştığı totaliter düzenden farklı görmüyoruz!

Akp’nin İleri Demokrasisi ile uğraşacağına, demokratik yollarla göreve gelmiş İlçe Gençlik Örgütleri ile uğraşan, onları isteğine göre dizayn etmek uğruna çabalayan, abilerine biat etmeyi huy edinmiş CHP İstanbul Gençlik Kolu Başkanı’nı ve Yönetimi’ni istifaya davet ediyoruz!

***

“Örgüt örgüt dediğin nedir gülüm, bir sen bir de ben” mantığıyla, al takke ver külah anlayışıyla, demokrasiyi özümsemeden koltuklara yapışan gençlerle CHP iktidar olamaz!

CHP Gençlik Örgütü demokrasi fakirlerine, zorbalara, tembellere gerekli cevabı sandıkta verecektir!

Özgürlük Sokakta, Kurtuluş Yarında!

CHP BEYOĞLU GENÇLİK ÖRGÜTÜ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları