loading
close
SON DAKİKALAR

Beyrut Limanı patlaması protestosunda göstericilere ateş açıldı: En az 4 ölü, çok sayıda yaralı

Beyrut Limanı patlaması protestosunda göstericilere ateş açıldı: En az 4 ölü, çok sayıda yaralı
Tarih: 14.10.2021 - 15:00
Kategori: Dünya

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Şii Emel Hareketi ve Hizbullah destekçilerinin üzerine ateş açıldı, olayda en az dört kişi öldü ve 20 kişi de yaralandı. Güvenlik güçleri, olaya müdahalede bulundu; bölgede çatışma çıktı.

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri, Beyrut Limanı'nda geçen yıl meydana gelen patlamayı soruşturan yargıç Tarık el-Bitar'ın görevden alınması talebiyle Beyrut Adalet Sarayı önüne doğru yürüyüş için toplandı.

Yürüyüş sırasında gerçekleşen saldırı sonrasında zaman zaman silah seslerinin duyulduğu bölgeye Ordu birlikleri intikal etti.

Ayrıca Lübnan ordusu, sivillerden Beyrut'ta çatışma bölgesindeki sokakları boşaltmasını isterken, silahlı kişilere ateş açılacağını duyurdu.

Başbakan Necib Mikati ise "fitnenin" peşinden gidilmemesini isteyerek "sükunet" çağrısında bulundu. Gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Mikati, Şii Emel Hareketi lideri ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile de iletişimde olduğunu kaydetti.

Beyrut Limanı'ndaki patlama
Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020'de patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

Patlamada 215 kişinin hayatını kaybettiği, 6 binden fazla kişinin yaralandığı ve 300 bin kişinin olay sonrası yerinden olduğu açıklanmıştı.
Şii Emel Hareketinden milletvekilleri Ali Hasan Halil ve Gazi Zuaytir'in avukatları, önceki gün soruşturmayı yürüten Bitar hakkında "görevden alınma" talebiyle dava açmıştı. Bu da soruşturmanın tekrar askıya alınmasına neden olmuştu.

Bitar ise hakkındaki "görevden alınma" talebi öncesinde, son duruşmaya katılmayan Ali Hasan Halil hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı.

Şii Emel Hareketi ve Hizbullah'a mensup bakanların, yargıç Bitar'ın yerine soruşturmaya başkasının atanmasının talebine karşı dün Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamamıştı.

Kaynak : euronews

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları