loading
close
SON DAKİKALAR

Beyzbol sopası yakın ilişki göstergesiymiş!

Beyzbol sopası yakın ilişki göstergesiymiş!
Tarih: 10.11.2012 - 17:09
Kategori: Siyaset

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP'li Umut Oran'ın soru önergesine cevap verdi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, Beyaz Saray'ın resmi internet sitesine de konulan Obama'nın, Erdoğan'la telefon görüşmesi yaparken elinde beysbol sopası ile çekilmiş fotoğrafın diplomatik dildeki anlamına ilişkin soru önergesi Davutoğlu tarafından yanıtlandı.

Davutoğlu, Oran'ın fotoğrafın "diplomatik anlamına" ilişkin sorusuna "Obama'nın Beyaz Saray internet sitesine yüklenen fotoğrafına diplomatik bir anlam yüklenmesi, ancak muhalefet tarafından sergilenebilecek bir tavırdır. Bu sorunun muhatabının ise ABD tarafı olduğu düşünülmektedir" diyerek topu ABD’ye attı. Davutoğlu'nun söz konusu fotoğraf içinse şu açıklamayı yaptı:

"Sorunuzda üstü kapalı hakaret içerdiği kaydedilen bahse konu fotoğrafa ilişkin ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcü Yardımcısı, fotoğrafın yayımlanmasının yegâne amacının ABD Başkanı Obama'nın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile devam eden ‘yakın ilişkisine’ işaret etmek ve Suriye'de kötüye giden durum hakkında yaptıkları önemli konuşmaya dikkat çekmek olduğunu açıklamıştır. Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde konu hakkında girişimde bulunulmasına ihtiyaç dahi görülmemiştir."

Bakanlar kuruluna da beysbol sopası ile gitsin

Davutoğlu'nun yanıtını değerlendiren Umut Oran, Davutoğlu'nun beysbol sopalı pozun "yakın ilişkinin göstergesi" şeklinde açıkladığına dikkat çekerek, "Bundan sonra herhalde Bakanlar Kurulu'na giderken, Başbakan'a olan muhabbetini göstermek için beysbol sopasını yanından ayırmaz. Yine Erdoğan ve Davutoğlu bu fotoğrafı 'sevgi nişanesi' olarak gördükleri için olacak, herhangi bir girişimde bulunma ihtiyacı da hissetmemiştir" dedi.

ABD’ye değil elbette AKP'ye soracağım

Oran, Davutoğlu’nun önergesindeki bazı sorular için muhatap olarak ABD’yi göstermesini kınarken şöyle konuştu:
“Asgari üslup kuralları bir yana, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir milletvekiline, bir sorunun muhatabı olarak ABD'yi göstermek Türk Dışişleri Bakanı'na yakışıyor mu? Sayın Davutoğlu kendisini nasıl tanımlıyor bilemem ama ben TBMM'nin CHP'li bir üyesiyim, elbette Amerikan hükümetine değil AKP Hükümetine soracağım. AKP'nin dış politikasının temel özelliği, zaten bir sorun varsa konuyu ABD'ye ihale etmek, oradan gelecek cevaba göre hareket etmektir. Davutoğlu da kendisi ile tutarlı bir şekilde bu davranışını sürdürerek, malumu ilan etmiş oldu.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları