loading
close
SON DAKİKALAR

Biden kebaplara bayıldı

Biden kebaplara bayıldı
Tarih: 12.02.2012 - 03:46
Kategori: Sağlık, Yaşam

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Samatya'da Gaziantep yöresine ait yemekler yedi ve alışveriş yaptı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İstanbul'un tarihi semti Fatih Samatya'da Gaziantep yöresine ait yemekler yedi ve alışveriş yaptı.

Biden, Ankara ve İstanbul'daki temaslarının ardından ABD'ye dönmeden önce öğle saatlerinde kaldığı otelden, yoğun güvenlik altında ayrılarak, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone ve beraberindeki heyetle birlikte Samatya'ya geldi.

Buradaki esnaf ile sohbet eden Biden, semtin girişinde bulunan “Namlı Pastırmacı”ya uğrayarak, Ezine peyniri, Bursa yöresine ait siyah ve yeşil zeytin ile Malatya karakovan balı satın aldı. 
Joe Biden İstanbul'da alışveriş yaptı

Yemekleri çok beğendi

Daha sonra beraberindekilerle birlikte restorana geçen Biden, kendisine ikram edilen Gaziantep Yöresi'ne özgü meze tabağı, içli köfte, fındık lahmacun, fıstıklı kebap, patlıcanlı kebap, pastırmalı humus, Alinazik, baklava ve Antep fıstığının tadına baktı.

Restorandan çıkışında dışarıda kendisini bekleyen gazetecilere restoranı işaret eden Biden, el ve mimikleriyle çok beğendiğini ifade etti.

Daha sonra yürüyerek Samatya Meydanı'nı gezen Biden, “Turuncu Balık” adlı restoranın sahibi Turgay Güray'ın yanına giderek bir süre sohbet etti.
Bir balıkçı restoranının önündeki masalarda balık yiyen vatandaşlar ve turistlerle de konuşan Biden, buradan ayrılırken bazı esnaflar tarafından alkışlandı.
Bu arada, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Ricciardone de bir esnafın kendisine ikram ettiği midye dolmadan yedi.
Biden, Samatya ziyaretinin ardından ülkesine dönmek üzere aracına binerek Atatürk Havalimanı'na gitti.

Armasını hediye etti

“Turuncu Balık” adlı restoranın sahibi Turgay Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dükkanının Biden'ın ilgisini çektiğini, yanına geldiğine kendisine meze tabağı ikram ettiğini anlattı.

Meze tabağının karşılığında Biden'in para verdiğini, ancak Türk misafirperverliğini göstermek için parayı kabul etmediğini belirten Güney, “Biden, bunun üzerine bana üzerinde evinin resminin ve kendi imzasının bulunduğu armasını hediye etti. Ayrıca bu armanın çok az sayıda olduğunu belirtti ve beni Beyaz Saray'a davet etti. Fırsat olursa gideceğim. Ayrıca 5 TL'yi imzaladı. Ancak paranın üzerine yazı yazmanın ABD'de suç olduğunu söyledi. Bizim anlayışlı olabileceğimizi düşünerek ve samimiyetimize inandığı için imzaladı sanırım” dedi.

Biden'in yemek yediği “Develi” restoranın sahibi Nuri Develi de, ABD Başkan Yardımcısı Biden'e öncelikle yöresel meze, ardından ara sıcak olarak içli köfte, lahmacun, pastırmalı humus, daha sonra da kebap servisine geçerek bütün kebaplardan azar azar tattırdıklarını söyledi.

“Tabiri yerinde ise masada kuş sütü eksikti” diyen Develi, Biden'in son olarak Gaziantep baklavasının tadına baktığını ve ikramdan çok memnun kaldığını, lezzetli olduğunu söylediğini dile getirdi.

Develi, Biden'in restoran hakkında bilgi de aldığını, 2012 yılında “Develi” restoranın 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağını öğrendiğinde çok şaşırdığını ve kendilerini kutladığını belirtti.

Nuri Develi, Biden'in yemekten sonra restoranın anı defterini imzalayarak, beğendiğine ilişkin bir not da yazdığını söyledi.

Biden'in yemek öncesinde alışveriş yaptığı “Namlı Pastırmacı”nın sahibi Dursun Yağız da, ABD Başkan Yardımcısının, tercümanı aracılığıyla kendisine “hayırlı işler” diyerek, tokalaştığını anlattı.

Yağız, Biden'in tadına bakarak 300 gram zeytin, 250 gram bal ve 400 gram peynir aldığını ve hepsi için toplam 24 TL para ödediğini ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları