loading
close
SON DAKİKALAR

Bild’den, ''Yeni Diktatör'' kapaklı gönderme

Bild’den, ''Yeni Diktatör'' kapaklı gönderme
Tarih: 12.06.2013 - 20:12
Kategori: Dünya

Türkiye’deki eylemlere sert müdahaleye Almanya’dan tepki geldi. Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle, ''Ankara hükümeti vatandaşının fikir özgürlüğünü kullanmasını sağlamalı'' dedi...

Türkiye’deki eylemlere sert müdahaleye Almanya’dan tepki geldi. Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle, “Ankara hükümeti vatandaşının fikir özgürlüğünü kullanmasını sağlamalı” dedi.

Türkiye’deki olaylar, 3.5 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’da en büyük yankıyı buluyor. Alman basını diğer ülkelerin aksine daha yakından ve daha ayrıntılı şekilde olayları takip ediyor. Almanya’nın 3.5 milyon tirajlı gazetesi Bild’in internet sitesi an be an gelişmeleri veriyor. Bild, bugünkü internet sitesinde Türkiye’de yaşananları çok geniş şekilde duyurdu. Önce “Tassim muharebesi” başlığını kullanan Bild, altbaşlıkta ise, “Gaz, şiddet, plastik mermi. Erdoğan olayları tırmandırıyor. Sözde eylemcilerle görüşecek” deniliyor.

ÇOK SERT BİR MESAJ

Bild’in haberinde, ilginç bir fotoğraf da paylaşıldı. Selda isimli bir Türk kızının “Europe has a new Hitler” adlı tweet’nin altındaki “The new DICTATOR başlıklı Hitler bıyıklı Erdoğan afişi” büyük resim olarak kullanıldı.
Haberde, Erdoğan’ın salı akşamı bir operasyon düzenlettiği, basınçlı su, gözyaşı bombası, plastik mermi ve zırhlı giyinmiş güvenlik güçleriyle eylemcileri dağıttığı belirtiliyor. Türkiye’de durumun dramatik olarak ciddileştiği belirtilirken, eylemcileri şiddet kulanarak dağıtanlardan “Hükümet güçleri- Regierungstrupps” diye bahsedildi.

KİM KARDAŞYAN ÖRNEĞİ

Erdoğan’ın “sözde” eylemcilerle bir araya gelmeye karar verdiğini belirten Gazete, bu konuda aynen şöyle yazdı:
“Erdoğan öğleden sonra Taksim platformu temsilcileri ile görüşecek. Bild’in aldığı bilgilere göre, iki sanatçı ile bir müzisyen çağrılmış; Hülya Avşar, Necati Şaşmaz ve şarkıcı Gökhan. Bu durumu bir CNN muhabiri şöyle özetliyor: Erdoğan’ın Hülya Avşar ile Taksim olaylarının görüşmesinin değeri, Obama’nın Kim Kardaşyan’la Wall Street olaylarını görüşmesi kadardır.”

Türkiye’de durumun vahim olduğuna vurgu yapan gazete, eylemcilerin emniyet güçlerinin saldırılarından yaralanmaya artık kesin gözüyle baktığını, bir çoğunun kollarına kan gruplarını yazdığını vurguladı.

BUNUN İÇİN KAZANACAĞIZ

26 yaşındaki Ayça isimli bir göstericinin, “Dün polis bizi şiddet, gaz ve basınçlı su ile perişan etmeye çalıştı. İnsanlar yaralandı. Ama şimdi bakın, burada herkes yemeğini ve suyunu paylaşıyor. Bunun için biz kanacağız” dediğini yazdı.
Erdoğan’ın eylemcileri “Daha fazla sabır göstermeyeceğiz. Anlayacağınız dilden konuşuruz” diye tehdit ettiğini belirten gaszete, ardından da akşam üzeri büyük bir temizlik harekatına girişildiğini, yaralı sayısının tam bilinemediğini, bir otelin yaralılara büyük bir salonunu açtığını, şu ana kadar yaralı sayısının 5000′i aştığının sanıldığını vurguladı.

ALMANYA’DAN NOTA GİBİ AÇIKLAMA

Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, son günlerdeki en sert açıklamalardan birini yaparak Türk hükümetini uyardı.

Bild.de’de yer alan mesajda, Erdoğan’a, “Biraz daha serinlılık” çağrısında bulunan Westerwelle, “Türk hükümetinin eylemcilere gösterdiği reaksiyon, kendi ülkesi için ve Avrupa için de çok yanlış mesaj veriyor. Erdoğan’dan beklentiğimiz Avrupa’daki değer olan yumuşamayı sağlaması ve karşılıklı bir araya gelip barışçı bir diyalog yürütmesidir. Toplanma ve gösterilerle, fikir özgürlüğü demokrasilerin temel haklarındandır. Ankara her vatandaşının bu hakkını kullanabilmesi için her önlemi almalıdır” dedi.

Ali Gülen / Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları