loading
close
SON DAKİKALAR

Bilim Kurulu Üyesi Azap veriyi paylaştı: Aralıklı sokağa çıkma yasağı sonrası serbest günlerde daha hareketli oluyoruz

Bilim Kurulu Üyesi Azap veriyi paylaştı: Aralıklı sokağa çıkma yasağı sonrası serbest günlerde daha hareketli oluyoruz
Tarih: 28.05.2020 - 17:45
Kategori: Gündem

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, "Aralıklı sokağa çıkma yasağı sonrası serbest günlerde Mart başından bile daha hareketli oluyoruz" dedi.

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Aktüerya Bilimleri Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Fatih Tank, marketlerdeki hareketliliğe ilişkin Google verilerinin yer aldığı dikkat çeken bir grafiği paylaştı.

Tank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Google verilerine göre çesitli hareketlilikler... Yorum: Marketlerdeki hareketlilik her kısıtlama öncesi ve sonrasında çok yükseliyor. Sokağa çıkma kısıtlaması yokken bile bu kadar hareketlilik göze çarpmıyor" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Tank'ın paylaşımını alıntılayarak, "Ankara Üniversitesi'nde pandemi modelleri üzerine çalıştığımız istatistik profesörü Fatih Tank'ın hazırladığı grafik ilginç. Aralıklı sokağa çıkma yasağı sonrası serbest günlerde Mart başından bile daha hareketli oluyoruz. Mart sonu Nisan başında daha az hareketliymişiz" yorumunda bulundu.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları