loading
close
SON DAKİKALAR

Bilim Kurulu üyesi Taşova: Çin'in deneyimleri Türkiye'de salgının önlenmesine yarar sağlıyor

Bilim Kurulu üyesi Taşova: Çin'in deneyimleri Türkiye'de salgının önlenmesine yarar sağlıyor
Tarih: 29.03.2020 - 13:54
Kategori: Gündem

Çinli uzmanlar, Çin'in COVID-19 salgınıyla mücadelede elde ettiği deneyimleri önceki gün başta Türkiye olmak üzere Batı Asya ve Kuzey Afrika ülkelerinden uzmanlarla video-konferans yoluyla paylaştı.

Söz konusu konferansa katılan Korona Virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Çinli uzmanların paylaştığı deneyimlerin Türkiye'de salgını önleme ve tedavi çalışmaları yürütülmesine yarar sağladığını belirtti.

Yeşim Taşova, konferanstan sonra Çin Medya Grubu muhabirine verdiği röportajda, Çinli uzmanların önerilerinin Türkiye için yararlı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Evet, çok olumlu buldum. Gerçekten çok yararlı bilgiler de edindik. Son derece tecrübe kokan bir toplantıydı. Sorularımızın ve diğer dinleyicilerin sorularının da hemen hemen hepsine yanıt alabildik. Ben çok teşekkür ediyorum."

Çin'in teşhis deneyimlerinin, Türk doktorlar için son derece değerli olduğuna ve bu deneyimlerin Türkiye'de salgınla mücadele için zaman kazandırdığına işaret eden Taşova, şöyle konuştu:

"Biz Çin'e göre daha yeni yeni görüyoruz. Soracağımız her vaka ayrı bir vaka olabiliyor. Zaman içerisinde vakaları gördükçe soracak sorularımız da oluyor. Yol ayrımına geldiğimiz noktalar oluyor, oralarda özellikle yol gösterici."

Çin'in salgınla mücadele etmek için aldığı karantina önlemlerinin salgının Çin'den diğer ülkelere yayılmasını etkili bir şekilde önlediğini söyleyen Taşova, Çin'in tedbirlerini şu şekilde değerlendirdi:

"Çok hızlı önlemler aldığını düşünüyorum. Nitekim şimdi Çin'de artık vaka da görülmüyor. En azından Çin'de yaşanan bu olaylar, alınan izolasyon tedbirleri daha sonrası için, dünyanın geri kalanı için de önemli bir ders niteliğinde oldu."

Çin'in salgınla mücadelede uluslararası işbirliğini güçlendirmek için harcadığı çabaları takdirle değerlendiren Taşova, şu ifadeleri kullandı:

"Bu bilgileri paylaşması bizim için son derece yararlı olur tabii. Bu bilgi, birikim ve deneyimlerin ihtiyaç duyan tüm dünyanın isteğine sunulması bence çok güzel. Gerçekten Çin'i bu noktada kutluyorum. Kendilerinde salgın bitti, ondan sonra dünyanın her tarafına yardım etmek için, bilgileri aktarmak için de çabaladıklarını görüyorum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları