Yale Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir çalışma, küresel ısınma nedeniyle tropikal kasırgaların, Türkiye'nin de bulunduğu orta enlemlere doğru taşındığını gösterdi.
Almanya'da yapılan yeni bir çalışma Dünya’nın ve Mars'ın iç Güneş sistemindeki daha küçük "gezegensel embriyolar" arasındaki çarpışmalar sonucunda oluştuğunu öne sürdü.
Yüzde 98’i buzla kaplı Antarktika kıtasında yeni yaşam tespit edildi. Kıtanın büyük bir bölümünü kaplayan buz rafının altında çalışma yapan bilim insanları, 200 metre derinlikte 77’den fazla tür keşfettiklerini açıkladı.
Çin'in güneyinde en az 66 milyon yıllık, çok iyi şekilde korunmuş bir dinozor fosili bulundu.
İspanya’da yapılan yeni bir çalışma, küresel ısınma nedeniyle yüzyılın sonuna kadar İbiza’nın da dahil olduğu Balear adalarındaki plajların yüzde 65’inin kalıcı olarak yok olacağını ortaya koydu.
Avustralyalı bilim insanları, bin 306 bacaklı kırkayak keşfetti. Bilim insanları bu keşifle bir rekora imza attı.
ABD'de yapılan yeni bir araştırma ise Kızıl Gezegen'deki suyun yüzey derinliklerinde yer alan kil minerallerin içinde depolanabileceğini gösterdi.
Tahmini yedi metre kanat açıklığına sahip bir teruzor olan Avustralya’nın bilinen en büyük uçan sürüngeni ortaya çıkarıldı. Bu yaratık, bir zamanlar Queensland’in çoğunu kaplayan antik, geniş iç denizin üzerinde bir ejderha gibi yükseliyordu.
Karanlık madde evrenleri oluşumunda önemli rol oynuyor. Bilim insanlarının yaptığı yeni bir çalışmada AGC 114905 adı verilen bir galakside karanlık madde bulunmadığı tespit edildi.
İngiltere'de bilim insanları, iki doz Covid aşısının, son koronavirüs varyantı Omicron'a karşı yeterli olmadığı uyarısında bulundu.
Bilim insanları Tanzanya'nın Arusha bölgesinde yer alan tarihi Laetoli sit alanında insanlığın bilinmeyen tarihine dair önemli bir keşif yaptı.
Koronavirüsü salgınının mutasyona uğramış varyantı Omicron ile ilgili teoriler ve endişeler artıyor... Yeni mutasyonu ilk tespit eden bilim insanlarından Sikhulile Moyo açıklamalarda bulundu.
Kanada’da yapılan yeni bir çalışmaya göre, yunus ve balina gibi büyük hayvanları tek lokmada çiğneyebilen sivri dişlere sahip olan devasa bir canavar, 130 milyon yıl önce bugünkü Kolombiya'nın sığ sularında yüzdü.
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 'TOI-2109b' adlı gezegen keşfetti. Yeni gezegende bir yılın yalnızca 16 saat sürdüğü ve en sıcak ikinci gezegen olduğu ifade edildi.
ABD’li bilim insanları, kendi kendini kopyalayarak üreyebilen ilk canlı robotları üretti. Kurbağa hücrelerinden yapılan ve Xenobots 3.0 adı verilen milimetrelik organizmaların, insan hücrelerinin faaliyetlerini kontrol edebildiği belirtildi.
NASA'nın bildirdiğine göre, dev bir asteroit gelecek ayın sonunda gezegenimize yaklaşacak. Bilim insanları, 2018 AH adlı bu gök cisminin, Dünya'ya çarması halinde, gezegenimizde çok büyük bir insani ve maddi yıkım yaşanacağı konusunda uyardı.
Almanya'daki Tübingen Üniversitesi'ndeki akademisyenler tarafından geliştirilen CoVac-1 adlı aşı, halihazırda kullanımda olan alternatiflerinden daha iyi bir bağışıklık tepkisi sağladı.
Uluslararası yeni bir çalışma, iki milyon yıl önce Güney Afrika'da yaşayan antik bir insan türünün, insan gibi yürüdüğünü ancak maymun gibi tırmandığını ortaya çıkardı.
Her kedi sahibi için kendi tüylü dostu şüphesiz ki en güzeli... Fakat bilim insanları, dünyadaki herkese güzel ve sevimli kedileri belirlemek için ilginç bir çalışma yaptı.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Lazer İletişim Röle Sistemi'ni (LCRD) 4 Aralık'ta roketle uzaya fırlatacağını açıkladı. NASA, kamuoyunu fırlatma programı kapsamındaki etkinliklere katılmaya davet ederek verileri, uzaydan Dünya'ya ışınlayacak.
Bristol Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, hızlı evrimin hiçbir yere varamayacağını keşfettiler.