Kozmonot Sergey Kud-Sverçkov, Rus sosyal paylaşım sitesi VKontakte'deki hesabından giderek ‘yassılaşan’ Ay görüntülerini paylaştı.
1980’den bu yana yeni salgın hastalıkların sayısında artış görüldü. İklim değişikliğinin 2030-2050 yılları arasında her yıl 250 bin ölüme neden olacağı ve bunun yarısından daha fazlasının arkasında ise viral hastalık kaynaklı ishal ve sıtmanın olacağı tahmin ediliyor.
Almanya'da bilim insanları felçli fareleri yeniden yürütmeyi başardı.
Queensland Müzesi'nden bilim insanları, Büyük Avustralya Körfezi'nde yeni sünger türleri keşfetti. Araştırma sonuçları, Science Media Exchange portalında yayınlandı.
Çin'de somatik hücre nükleer transfer yöntemiyle bir orman kedisinin klonlandığı bildirildi.
Uluslararası bilim insanı grubu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yol açan SARS-CoV-2 virüsüne karşı insan vücudunda üretilen yeni antikorların parçalarını tespit etti.
Yeni yapılan bir çalışma, Covid-19 atlatan kişilerin en az beş ay bağışıklığa sahip olabileceği ancak bu sürenin ardından virüsü taşıyıp yayabileceğini ortaya çıkardı.
Türk bilim insanları Profesör Uğur Şahin ve Doktor Özlem Türeci, "multiple skleroz"a (MS) karşı tarihte ilk kez mRNA teknolojisinin kullanıldığı ve fareler üzerinde başarılı sonuçlar veren deneysel bir aşı geliştirdi.
ABD'de bilim insanları, 10 milyar yıl önce oluşmuş eski bir yıldız sistemi içinde kayalık 'Süper Dünya' gezegeni bulduklarını açıkladı.
Atmosferdeki karbondioksit oranı 1880 yılından bu güne yüzde 43 artarak rekor seviyeye ulaştı.
Resmi verilere göre son 50 yıldır Dünya kendi etrafında daha hızlı döndüğünden günler de kısaldı. Uzmanlar 'orta yol' bulmak için daha önce hiç denenmemiş olan 'negatif artık saniye'ye başvurmayı değerlendiriyor.
Pandemi dönemi, bağışıklık sistemimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Antalya'da, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Bakırlıtepe yerleşkesinde, özel teleskop ve kamera sistemi ile Güneş üzerinde boyutu Dünya'dan daha büyük bir leke görüntülendi.
Yaklaşık 350.000 yıllık olduğu düşünülen, ilk insanlar tarafından kullanılan şimdiye kadar keşfedilmiş en eski el yapımı ilkel alet İsrail’de bir mağarada ortaya çıkarıldı.
Myanmar'da bulunan bir kehribar taşında eski bir kıtaya özgü yeni bir çiçek türü keşfedildi.
İngiliz bilim insanları, Kovid-19 İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonun daha önce keşfedilen mutasyonlardan çok daha tehlikeli hale gelebileceği sonucuna vardı.
Anne karnındaki bebekleri sarmalayan plasentada ilk kez mikroplastik parçacıklar bulundu; araştırmacılar bunun "çok kaygı verici" olduğunu söylüyor.
İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğrayarak yüzde 70'e kadar daha bulaşıcı olabileceği açıklanan yeni türü, dünya genelinde panik dalgası yarattı.
20 Ocak 2020'de, Çin'in Wuhan kentinde esrarengiz bir solunum yolları hastalığı ortaya çıktığında, genetik bilimci Sharon Moalem, Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.
Bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre tıpkı köpekler gibi kanguruların da insanlarla iletişim kurabileceği belirtildi.
Almanya'da devletin hem hissedarı olarak hem de fon vererek desteklediği biyoteknoloji şirketi CureVac, geliştirdiği Kovid-19 aşı adayının Faz 2b/3 çalışmalarına başladı.