loading
close
SON DAKİKALAR

Bilirkişi heyeti, tren katliamından 2 yıl sonra Çorlu'da keşif yaptı, keşif trenine yaklaşmak isteyen ailelere müdahale edildi

Bilirkişi heyeti, tren katliamından 2 yıl sonra Çorlu'da keşif yaptı, keşif trenine yaklaşmak isteyen ailelere müdahale edildi
Tarih: 16.07.2020 - 12:05
Kategori: Gündem

Çorlu tren katliamı davasında belirlenen bilirkişi heyeti katliamın meydana geldiği yerde keşif yaptı.

Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de meydana gelen tren faciasında 25 kişi hayatını kaybetmiş, 328 kişi yaralı kurtulmuştu. Davanın 5. duruşmasında alınan kararla, bilirkişi heyeti kazadan 2 yıl sonra bugün katliamın meydana geldiği Sarılar Mahallesi'nde keşif yaptı.

Çorlu tren katliamında hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralı kurtulanlar ve avukatları da keşif yapılacak alanda bir araya geldi.

Keşif alanına aileler alınmadı. Keşif treni ailelerin yanından geçerken aileler 'Hak, hukuk, adalet. Kaza değil cinayet' sloganı attı

Katliamda kızını, iki kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin keşif alanına alınmamalarına tepki gösterdi. Gözyaşlarını tutamayan Bilgin, "'Doğru söyleyeceğine yemin eder misin' diyor. Zaten TCDD'nin çalışanları 2 kişi. Güvenmiyorum artık hiç kimseye" dedi. Bilgin, "Komutan özellikle heyete döne döne benim burada olduğumu söylüyor. Heyet, biliyorum, dedi" ifadelerini kullandı.

Tren katliamında oğlunu yitiren Mısra Öz de ailelerin keşif alanına alınmamasına tepki gösterdi. Öz, "Katliamdan 2 yıl sonra yapılan keşifte aileler olayın olduğu menfezin oraya gidemiyor. Oraya geçmesinler diye jandarma bariyer kurmuş. Orada durdukları asfalt yol, katliamdan önce yapılmış olsaydı ilk yardım zamanında ulaşabilirdi. Hep olup bittikten sonra tedbirler" ifadelerini kullandı.

Aileler, sorular sormak için keşif trenine yaklaşmaya çalışırken jandarma engeliyle kaşılaştı. Jandarmanın müdahalesi sırasında tren katliamında iki kardeşi ve iki yeğenini yitiren Emine Canbaz’ın ayağı kırıldı. 

Keşif sonrası ailelerin avukatlarından Evren İşler açıklama yaptı. İşler'in açıklaması şöyle:
"Yapılan keşfin içeriğini rapordan söyleyeceğiz. Bu dosyanın en başından itibaren bir bilirkişi rezaletiyle başlamıştık. Bugün yapılan inceleme ve belirlenen heyetin sunacağı rapor gerçek sorumluları işaret edecekse anlamlı olacaktır. Mümin Karasu'nun danışman olarak atanması, İTÜ'nün bilirkişim yok deyip sonra bilirkişi göndermesi. Bugün keşfe taraf sıfatı olmamasına rağmen TCDD Taşımacılık A.Ş.'nin ve TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge hukuk müşavirinin katılmış olması, bütün organizasyonu yönlendiren, dosyaya delil sunan kurumların asıl sorumluları örtbas etme çabalarının hala devam ettiğini gösteriyor. Bir kez daha gördük ki sorumlular kaçırılmaya çalışılıyor. Bunun için her türlü taklanın atıldığı ortamla karşılaştık. Jandarmanın ailelere hiddetle saldırdığını gördük. Aileler iki yıldır bir tek taşkınlık yapmamalarına rağmen kalkan ve joplarla ailelerin üstüne yürüyen jandarma aslında sistemin bir bütün olarak ailelere, Çorlu tren katliamına, bundan sonra yaşanması muhtemel sosyal cinayetlere nasıl yaklaşıldığını bir kez daha gösterdi."

Video: twitter.com/sumruatalan

Video: twitter.com/sosyalhaklar

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları