loading
close
SON DAKİKALAR

Bilişim uzmanı Koray Peksayar Can Ataklı'nın konuğu oldu, ByLock'a ilişkin bilgiler paylaştı

Bilişim uzmanı Koray Peksayar Can Ataklı'nın konuğu oldu, ByLock'a ilişkin bilgiler paylaştı
Tarih: 09.01.2018 - 19:59
Kategori: Medya

Bilişim uzmanı Koray Peksayar, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Bilişim uzmanı Koray Peksayar, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

ByLock'a ilişkin bilgiler veren Peksayar'ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

"ByLock eskiden cemaatin şimdi ise FETÖ'nün mesajlaşma uygulaması. Adres defteri kullanılmaması, diğer numaranın sisteme kaydedilerek haberleştirilmesi. Birisi biz bunu kullanıyorduk diye itiraf ediyor, devletin böyle haberi oluyor. Sunucular Kanada'da duruyor.

Sunucunun kullanıldığı söylenen 9 IP adresi var. Bunların sorgulaması yapılıyor. Bu şekilde kişilere ulaşılarak işten çıkarmalar tutuklamalar oluyor. Bunların çoğunda ByLock çıkmıyor, trafik görünüyor. 

Ankaralı bir hanımın telefonunda ByLock çıkıyor. İnceleme yaptırılıyor. Bilirkişi yapıyor, bilirkişi bir arkadaşına anlatıyor. 1 reklam yüklenirken ByLock sunucusuna bağlantı kurulan bir kod var. Savcı üzerine gitmiyor. Bilirkişinin ihbar yapması lazım. Sonrasında konuyla ilgilenen Antalya barosundan Ali Aktaş'a danışıyorlar. O da memurlar.net var. Başka uygulamalardan da şüphe ediyorlar. (memurlar.net forumunda konuşurken) Müzik indirdim diyorlar bir gün önce filan. Anlıyorsunuz ki bunlar dişleriyle tırnaklarıyla bir yerlere gelen ahlaklı insanlar. Birisi 'listeye girdiğim tarihi buldum, kıble pusulası indirdiğim tarihe denk geliyor' diyor, bir başkası 'ezan vakitleri' uygulaması diyor. İndirdikleri programları kullandıkları tarihte o listeye girdiklerini fark ediyorlar. Ali bey Twitter'dan yazıyor veri birikmeye başlıyor. Uygulamaları kullanan herkesin bu listeye girdiği ortaya çıkıyor. 

Fethullahçılar kadroları doldurduktan ve tasfiyelerinden sonra boşluğa düşüldü. Bilirkişiye iş düşüyor. Kanunu var. Rüştlerini ispat etmiş olmaları gerekiyor. 5 yıl tecrübeye ihtiyaç var. Piyasada çalışan serbest bağımsız uzmanlar var. Vicdani ve mesleki namus tek kıstas."


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları