loading
close
SON DAKİKALAR

Bimeks işçisi Dilek Aslan: "Polisi karşımda değil arkamda görmek istiyorum"

Bimeks işçisi Dilek Aslan: "Polisi karşımda değil arkamda görmek istiyorum"
Tarih: 03.11.2020 - 11:04
Kategori: Sendika

Gasp edilen haklarını alabilmek için eylem yaptığı için arkadaşları 3 kez gözaltına alınan Bimeks işçisi Dilek Aslan eyleme engel olamaya çalışan polislere "Polisi karşımda değil arkamda görmek istiyorum" dedi.

Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan BİMEKS işçileri, şirket sahibi Vedat Akgiray’ın ders verdiği Boğaziçi Üniversitesi önünde açıklama yaptı.

Bimeks işçileri adına açıklama yapan Emine Soysal,  “Bizler 1500 Bimeks işçisi olarak Türkiye’nin elektronik devi olan Bimeks bünyesinde yıllarca çalıştık. 2016 yılıyla birlikte maaşlarımızı alamamaya başladık” dedi.

Açıklamanın ardından Boğaziçi Üniversitesi kapısına direniş çadırı kurmak isteyen Bimeks işçilerine müdahale eden polis, 7 kişiyi gözaltına aldı.
 
Müdahaleden kısa bir süre sonra yeniden üniversite önüne dönen Bimeks işçileri “Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” diyerek ikinci kez Boğaziçi Üniversitesinde çadır kurmak istedi. Polis, ikinci müdahalesinde ise 4 kişiyi gözaltına aldı.

“Gözaltıysa gözaltı, vazgeçmiyoruz” diyerek akşam saatlerinde tekrar üniverisite önüne dönen işçiler yeniden müdahale ve gözaltı ile karşılaştı.

Son müdahale ile birlikte işçiler bir gün içinde 3 kez gözaltına alınmış oldu.

Arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren işçilerden Dilek Aslan şunları söyledi:

“48 yaşındayım, kimse işe almıyor beni. Bimeks’e gençliğimi verdim. 20-25 lira kazanmak için, evime ekmek parası götürmek için fabrika önünde simit satıyorum. Bir çocuğum rahatsız, ben ne yapayım? Ben hayatımda bir polisle karşı karşıya gelmedim. Polisleri karşımda değil arkamda görmek istiyorum. Bacaklarım tutmuyor Bimeks’te çalışmaktan, karşılığı bu muydu?”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları