loading
close
SON DAKİKALAR

Bingöl Cezaevi'nden tünel kazıp kaçan PKK'lılar yakalandı

Bingöl Cezaevi'nden tünel kazıp kaçan PKK'lılar yakalandı
Tarih: 26.09.2013 - 12:20
Kategori: Gündem

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 tutuklu ve hükümlü Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı...

BAKAN GÜLER: SİLAHSIZ YAKALANDILAR

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firan eden PKK’lı 14 mahkum ve 3 tutuklu ile ilgili gece boyunca sürdürülen takibin sonuç verdiğini ve bunların Ortaçanak Köyü yakınlarında bu sabah silahsız yakalandıklarını açıkladı. Güler, "Firarilerin bulunduğu alanlar tespit edildi, etrafları sarıldı. 1’i ile temas sürüyor. Yakında alınacağını umuyorum. Jandarmayı kutluyorum. İç ve dış güvenlik konusu ile ilgili ayrı araştırma yapılacak" dedi.

Bakan Güler, firari PKK'lıların silahsız yakalandıklarını belirterek, "Gece yarısından itibaren bu bilgileri, sabah alınacaklarını biliyordum. Gece boyu devamlı bilgi aktarımı yapıldı, sabah alındılar" diye konuştu.

SON FİRARİ PKK'LI DA YAKALANDI

Bakan Güler'in açıklamasından kısa süre sonra son firari PKK'lı da yakalandı.

HAVADAN KARADAN ARAMA TARAMA YAPILDI

Edinilen bilgiye göre, Bingöl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin işbirliğiyle yürütülen operasyonda, İçişleri Bakanlığınca bölgeye gönderilen İnsansız Hava Aracı (İHA) aracılığıyla da havadan karadan
arama tarama yapıldı.

KAÇAN PKK'LILARIN İSİMLERİ

Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar eden 18 PKK’lının isimleri: Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Yaşa (Diyarbakır), Veli Taşkıran (Diyarbakır), Şeref Gülen (Diyarbakır), Ahmet Oyunlu (Diyarbakır), Ramazan Benice (Diyarbakır), Rıdvan İpek (Diyarbakır), Ali Nergis (Diyarbakır), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Diyarbakır), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim Engin (Diyarbakır), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Diyarbakır), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin).

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları