loading
close
SON DAKİKALAR

Bir gazeteci daha tutuklandı

Bir gazeteci daha tutuklandı
Tarih: 08.11.2012 - 14:00
Kategori: Medya

DİHA muhabiri Zeynep Kuriş de tutuklandı...

3 Kasım'da gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında DİHA Muhabiri Zeynep Kuriş, Azadiya Welat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halime Parlak ve BDP PM Üyesi Ramazan Yıldız'ın da bulunduğu 24 kişi dün sabah saatlerinde Adana Adliyesi'ne çıkarıldı.

Savcılıkça ifadeleri alınan 24 kişiden Azadiya Welat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halime Parlak ve BDP PM Üyesi Ramazan Yıldız ile birlikte 9 kişiyi serbest bırakılırken, aralarından DİHA Muhabiri Zeynep Kuriş'in de bulunduğu 15 kişi ise, "KCK üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti

Gecenin geç saatlerine kadar Adana 2 Nolu Hakimlikte süren ifade verme işleminden sonra Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Terfa Arınç, Akdeniz Belediye Çalışanı İsmail Andan ve Abdulaziz Ekinci, İŞTAR Kadın Sığınma Evi güvenlik görevlisi İsak İregöl ve Mele Abdullah Hazar serbest bırakıldı. DİHA Mersin Muhabiri Zeynep Kuriş, Mersin Göç-Der Başkanı Selahattin Güvenç, Mersin Göç-Der ve İştar Kadın Merkezi Yöneticisi Menice Ürün, MKM Sanatçısı Kadir Çat, BDP İl yöneticileri Abdullah Okur ve İhsan Zengin, Mele Ahmet Kutlu, İHD Mersin eski Yöneticisi Senayi Sain, Akdeniz Belediye Çalışanı Abdulselam Kutlu ve Nazan Dündar "KCK üyesi olmak" iddiasıyla ile tutuklandı. Tutuklamanın ardından kadınlar Adana Karataş Kadın Cezaevi'ne, erkekler ise Kürkçüler F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Tutuklanan kişilerin araçlara bindirilmesi sırasında aileler sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıp, zılgıt çekti. Tutuklanan kişileri son kez görmek isteyen ailelerle polis arasında kısa bir gerginlik yaşandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları