loading
close
SON DAKİKALAR

Bir haftada 4 basın davası

Bir haftada 4 basın davası
Tarih: 04.09.2012 - 17:14
Kategori: Sağlık, Yaşam

Adli yıl gazeteciler için de başladı.Bir haftada 4 ayrı basın davası görülecek...

İSTANBUL- Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu, önümüzdeki bir hafta içinde 4 ayrı basın davasının görüleceğini duyurdu.

Açıklamaya göre, ilk dava. 6 Eylül'de İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde. 10 Eylül 2006 tarihinden bu yana tutuklu olarak yargılanan Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım Gazetesi Yazarı Bayram Namaz ve Özgür Radyo'nun eski Genel Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan bir kez daha hakim karşısına çıkacak.

Kürt gazetecileri hedefleyen "KCK Basın Davası" ise 10 Eylül'de başlıyor. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada 36'sı tutuklu 44 gazeteci yargılanıyor. 20 Aralık 2011 tarihinde gözaltına alınan gazeteciler, 24 Aralık 2011 tarihinde tutuklanmıştı.


Duruşma günü dikkat çekici


12 Eylül günü, Ankara’da Yargıtay 9. Ceza Mahkemesi’nde de 9 yıldır tutuksuz yargılanan ve 18 yıl 9 ay hapis cezası alan Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’nun sözcüsü Necati Abay ile 9 yıldır tutuklu bulunan ve müebbet hapis cezası alan Atılım Gazetesi'nin eski Yazı İşleri Müdürü Hatice Duman'ın davası karara bağlanacak.

14 Eylül'de ise gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın, Doğan Yurdakul, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu'nun yargılandığı Oda Tv davası İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu, basın ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını istedi, herkesi gazetecilerle dayanışma içinde olmaya davet etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları