loading
close
SON DAKİKALAR

Bir ulusal kahramandı

Bir ulusal kahramandı
Tarih: 11.02.2012 - 21:50
Kategori: Dünya

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ölümü dış basında da geniş yer buldu.

BBC: Eski Kıbrıslı Türk lider Rauf Denktaş öldü
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 30 yılı aşkın bir süre liderlik eden Rauf Denktaş 88 yaşında hayatını kaybetti.
 
Kıbrıs'ın 1974 yılında bölünmesiyle cumhurbaşkanı olan Denktaş 2005'te emekliye ayrıldı.
 
Kıbrıslı Türklerin bağımsızlığı için büyük mücadele veren Denktaş, Türkler tarafından kahraman olarak görülmesine karşın Rumların pek sevmediği bir liderdi.

Associated Press: Kıbrıslı Türklerin eski lideri 87 yaşında hayatını kaybetti
 
Yaklaşık 60 yıllık siyasi kariyerini halkı için ayrı bir devlet kurulmasına adayan ve adanın birleşmesine şiddetle karşı çıkan eski Kıbrıslı Türk lider Rauf Denktaş öldü. Denktaş 87 yaşındaydı.
 
Doktoru Charles Canver, Denktaş'ın, Cuma gecesi Lefkoşa'daki Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliğinden vefat ettiğini söyledi.
  
Reuters: Eski Kıbrıslı Türk lider Denktaş öldü
 
On yıllardır süren Kıbrıs sorununun önemli ismi, eski Kıbrıslı Türk lider Rauf Denktaş 88 yaşında öldü.
 
Son yıllarda sağlığı giderek kötüleşen Denktaş aşırı su kaybı nedeniyle 8 Ocak'ta hastaneye kaldırılmıştı. Denktaş'ın rahatsızlığı kısa sürede çoklu organ yetmezliğine dönüşmüştü.
 
Oğlu Serdar Denktaş babası için, "Onda bir savaşçı ruhu vardı" ifadesini kullandı.
 
Tartışmalı bir figür olan Denktaş, Türkler için bir ulusal kahramandı, ancak birçok Rum tarafından kötülendi. Denktaş, yaklaşık yarım asırdır süren Kıbrıs sorununun merkezindeki bir isimdi.

Rauf Denktaş'ın vefatı Yunan medyasında geniş yer buldu.

Yunan basın-yayın organları, Denktaş'ın vefatını son dakika haberi olarak duyurdukları internet sitelerindeki haberlerinde, Denktaş'ın, Kıbrıs sorununun Türk dış politikasında başlıca gündem maddesi haline gelmesinde en büyük rolü oynadığını belirtti.

Haftalık To Vima gazetesi, Denktaş'ın, Kıbrıslı Türklerin 1963 yılındaki direnişlerinde başrol oynadığını belirterek, Ada'nın birçok yerinde kantonlar oluşturmak suretiyle Türk ordusunun Kıbrıs'a çıkışını hazırladığını yazdı.

Kathimerini gazetesi, Kıbrıs sorununun Türk dış politikasında birinci sıraya gelmesinde önemli rol oynadığını belirttiği Denktaş'ın, ciddi sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Özel Sky televizyonu, internet sayfasında yayımladığı haberinde, Kıbrıslı Türklerin eski lideri olarak tanımladığı Denktaşın biyografisine geniş yer verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları