loading
close
SON DAKİKALAR

Birgül Ayman Güler Samsun'da, 'Direnişin Sıfır Noktasındayız'

Birgül Ayman Güler Samsun'da, 'Direnişin Sıfır Noktasındayız'
Tarih: 19.05.2013 - 19:18
Kategori: Siyaset

Birgül Ayman Güler, Samsun’da katıldığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Samsunluların coşkusuna ortak oldu.

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Samsun’da katıldığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Samsunluların coşkusuna ortak oldu.

Atatürk’ün Samsun’a çıktığı iskeleden Uğur Mumcu Parkı’na gerçekleştirilen Kurtuluş Yolu Yürüyüşü sonrası, CHP, ADD ve demokratik kitle örgütlerinin birlikteliğinde miting alanında buluşan on binlerin arasında yerini alan Güler, 19 Mayıs coşkusunu ve mutluluğunu Samsunlularla paylaştı.

Aralarında Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in de yer aldığı mitingde konuşan Güler 19 Mayıs’ın önemine vurgu yaptı.

“Yasaklayan başbakanlara yazıklar olsun”

“19 Mayıs 1919’dan 19 Mayıs 2013’e… 19 Mayıs. Emperyalizme, işgale, gericiliğe karşı direnişimiz kutlu olsun” sözleri ile konuşmasına başlayan Güler, “Ulusal bayramlar şükran ve dayanışma günleridir. Ulusal bayramlar acıları ve sevinçleri paylaşma günleridir.Bunun farkında olmayan, ulusal bayramları eğlence sanan, bir mazeret bulup yasaklayan başbakanlara yazıklar olsun” dedi.

“Kardeşleri birbirine düşürme rüyalarınızı boşa çıkaracağız”

Samsun’un, Mustafa Kemal’in Ulusal Kurtuluş Savaşı’na başladığı yer olduğunu belirten Güler, “Samsun’dayız. Şimdi direnişin, ulusal kurtuluşun sıfır noktasındayız. Mustafa Kemal tam bu noktadan başladı.Dünyaya ulusal onurun en güzel örneğinin armağan etti.Şimdi bağımsızlık onurunun sahipleri olarak emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine diyoruz ki; boşuna uğraşmayın, dünyanın tüm mazlum ulusları karşınızdadır.Küreselleşme denen sömürgeciliği reddediyoruz.Küresel sömürgeciliğe karşı bir kez daha ulusların büyük kavgasını yükseltiyoruz. Emperyalistler ve onların taşeronları elinizi Suriye’den çekin.Elinizi Hatay’dan, Reyhanlı’dan çekin.Türkiye’de biz Suriye halkıyla, Irak halkıyla ve İran halkıyla omuz omuza, gönül gönüle karşınıza dikileceğiz.Bizler hem Türkiye’de hem de Dünya’da kardeşleri birbirine düşürme rüyalarınızı boşa çıkaracağız.Duyun ve hiç unutmayın” dedi.

"Derebeylik düzenine geçit vermeyeceğiz!”

Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına atıf yaparak vatandaşlık konularına da değinen CHP’li Güler, “Her etnik kökenden, her inançtan ve Türk vatandaşlığından vazgeçmeyeceğiz. Anayasadan Türk ulusunu sildirmeyeceğiz. Biz yurttaşlığı ve yurttaşların eşitliğini yükselten cumhuriyetin sevdalılarıyız.Sizin, etnik kimliklerin eşitliği dediğiniz derebeylik düzenine geçit vermeyeceğiz!Bizi yeni feodalizme gömmenize, parçalayıp bölmenize, kardeşin kardeş boğazlamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Birgül Ayman Güler konuşmasının sonunda Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni önce kendisi okudu sonra miting alanındaki yurttaşlara tekrar ettirdi.

CHP’li Güler miting sonrası CHP Samsun İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi, onlarla bir süre sohbet etti.Güler daha sonra konuşmacı olacağı panele katılmak üzere Rize – Ardeşen’e hareket etti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları