loading
close
SON DAKİKALAR

Birgül Ayman Güler’den anlamlı kutlama

Birgül Ayman Güler’den anlamlı kutlama
Tarih: 02.04.2013 - 18:27
Kategori: Yerel

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler’den anlamlı kutlama...

Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın başarısı için konuşan Güler, “İzmir'in özlediği başarılar bunlar. İzmir'i ve Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar liginde temsil edecekler” dedi.

CHP’li Güler Kadınlar 1.Lig Şampiyonluğunu kazanan ve UEFA şampiyonasına katılma hakkı kazanan Konak Belediye Spor Kadın Futbol Takımı’nı kutladı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Teknik Direktör Hüseyin Tavur’u kutlayan Güler, “kadınların başarısı kadın – erkek eşitliği konusunda yaşanan kadın işi – erkek işi ayırımına kafa tuttuğu için anlamlıdır” dedi.

Bir erkek dünyası olan futbola kadın bakış açısını getirdiği için şampiyonluğun büyük bir anlam ifade ettiğini dile getiren Güler, “kadın elinin değdiği her işte olduğu gibi, kadınlar futbolda da başarılı bir çıkış yaparak kadın işi – erkek işi ayırımını sildiler ve eşitliğe coşkulu bir katkıda bulundular” dedi.

Kadın futbol takımının başarısını kutlarken 6360 sayılı yasaya da değinen Güler, “ yasanın belediyeleri spor alanında budayan anlamsız hükümlerine verilebilecek en güzel yanıt kadınlardan geldi” dedi. Yasanın ilgili hükümlerini eleştiren Güler, “belediyelerin amatör sporu desteklemesi zorunlu hale getirilmesi gerekirken, çıkarılan bu yasa yaygın sporun ve sporcuların sonu olacaktır” dedi.

Bu başarının disiplinli bir ekip çalışması ile meydana geldiğini sözlerine ekleyen Güler,” başta Sayın Hakan Tartan olmak üzere tüm sporcuları ve Konak Belediyesinin tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum” dedi.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları