loading
close
SON DAKİKALAR

''Birinci sırada işimiz eğitim''

''Birinci sırada işimiz eğitim''
Tarih: 11.10.2012 - 17:10
Kategori: Yerel

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı İmamoğlu, ''Beylikdüzü'nde eğitimi yerel yönetimin birinci sırasına biz taşıyoruz'' dedi...

Belediyeciliğin öncelikleri arasında ilk sırada eğitimin olması gerektiğini vurgulayan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Beylikdüzü’nde eğitimi yerel yönetimin birinci sırasına biz taşıyoruz” dedi.

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahalle koordinatörü ve mahalle temsilcileriyle birlikte Yakuplu’da hizmet veren bir dershaneyi ziyaret etti. 

Güncel konuların değerlendirildiği ziyarette, ilçede eğitim kurumlarına sık sık ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden İmamoğlu, eğitim komisyonunca her yıl okulların sorunlarını tespit ettiklerini ve bir rapor halinde belediye Meclisine sunduklarını belirtti. 

Yerelde eğitime apayrı bir gözle baktıklarının altını çizen İmamoğlu, “Yarın yerel idareci olduğumuzda ilçede eğitimdeki sorunları ‘nasıl çözebiliriz’ bakış açısıyla bugünden bir altyapı oluşturuyoruz” diye konuştu.

“Bizi sorunlardan kurtaracak olan eğitilmiş toplumdur”

Okulların en iyi fiziki şartlarda yapılması gerektiğine değinen İmamoğlu, “Okullarımız öyle ihmal ediliyor ki, hayretler içerisinde izliyorum. 2-3 ay içerisinde bitirilen okullar var. Yapıldıktan sonra tekrar yapılmaya başlanıyor. Buna tedbir alınmalı. 

Okul müdürleri, okulun çatısının akması, bodrumunun su alması, boyasının dökülmesi gibi sorunlarla uğraşmaktan eğitimle ilgilenemiyor” şeklinde tespitler yaptı.

Son yıllarda eğitim sistemi üzerinde yapılan değişikliklere de temas eden İmamoğlu, “Milli eğitim bu kadar kolay değişmemeli, uzun yıllar kalıcı olmalı. 

Bu kadar hassa bir konunun aylarca tartışılması gerekirdi. Eğitim bizim birinci sıra işimiz olmalı. Bizi sorunlardan kurtaracak olan eğitilmiş toplumdur” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları