loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş: 30 Ağustos'ta Anıtkabir'deyiz!

Birleşik Kamu İş: 30 Ağustos'ta Anıtkabir'deyiz!
Tarih: 29.08.2016 - 13:04
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, 'Konfederasyonun tüm bileşenleri ile 30 Ağustos Salı günü Saat 18.00’de Güvenpark’ta toplanarak Anıtkabir’e yürüyeceğiz ve bir kez daha Ata’mıza olan bağlılığımızı sunacağız' dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, yaptığı açıklamada 'Konfederasyonun tüm bileşenleri ile 30 Ağustos Salı günü Saat 18.00’de Güvenpark’ta toplanarak Anıtkabir’e yürüyeceğiz ve bir kez daha Ata’mıza olan bağlılığımızı sunacağız' dedi.

Kütük'ün açıklaması şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti’nin emperyalist işgale karşı verdiği bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde, bir milat ve önemli gün olan 30 Ağustos Zaferi’nin 94.yılında Anıtkabir’e yürüyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Ulusal Kurtuluş mücadelesinin zaferle taşlandığı ve birlik, beraberlik içerisinde ülkemizin kurtuluşunun sağlanmasında önemli bir gündür.

Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla, ülkemizin parçalanması, esaret altına alınması ve manda haline getirilmek istenmesine karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin varlık yokluk mücadelesi için biraraya gelmiştir. Varlığımıza kasteden bu saldırılar karşısında Kuvayı Milliye ve Müdafaa-i Hukuk adı altında örgütlenen ulusumuz, “Ya İstiklal, Ya Ölüm!” şiarıyla Anadolu’ya geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği altında kenetlendi.

1922 yılının 26 Ağustos’unda başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Türk milletinin esaret zincirlerinin kırdığı gün Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. 

Büyük Taarruz’un ve 30 Ağustos Zaferi’nin bize armağanı, tüm ezilen uluslara ilham kaynağı olan Lozan Barış Antlaşması, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimleri olmuştur. Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatanımızın bütünlüğü bu eşsiz zaferin ürünüdür.

Ulusal birliğimize ve bütünlüğümüze, laik, demokratik cumhuriyetimize ve sosyal hukuk devletine yönelik saldırıları geçmişte olduğu gibi bugünde etkisiz hale getireceğiz.

Bu amaçla; Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık savaşımızın bütün kahramanlarına ve şehitlerimize saygı amacıyla 30 Ağustos Salı günü Saat 18.00’de Güvenpark’ta toplanarak Anıtkabir’e yürüyeceğiz ve bir kez daha Ata’mıza olan bağlılığımızı sunacağız.

Vişne Haber Ajansı 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları