loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş, Kılıçdaroğlu'na yapılan kurşunlu saldırıyı kınadı

Birleşik Kamu-İş, Kılıçdaroğlu'na yapılan kurşunlu saldırıyı kınadı
Tarih: 09.06.2016 - 14:56
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, yaptığı yazılı açıklama ile CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan 'kurşunlu' saldırının kabul edilemeyecek bir davranış olduğunu dile getirdi...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, yaptığı yazılı açıklama ile CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan 'kurşunlu' saldırının kabul edilemeyecek bir davranış olduğunu dile getirdi...

Kütük'ün açıklaması şöyle: 

AKP iktidarı, ülkemizi 14 yıldır yönetememektedir. Ülkemizde; demokrasiyi bir hayat tarzı olarak benimseyen kesimler ile kurumlar, bizzat siyasal iktidar tarafından hedef haline getirilmektedir. 
 
Siyasal iktidar tarafından; ülkemizde, kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılmış keyfi uygulamalar sıradanlaştırılmıştır. Şehit cenazelerinin, kan ve gözyaşının eksik olmadığı gün yok denecek kadar azdır. Ülkemizde; hukuksuzluk, huzursuzluk, düzensizlik ve kargaşa ortamı yaygın hale getirilmiştir, “artık yeter” diyoruz.

Anayasanın 2.maddesinde belirtildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. 

Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar karşısında teslim olmadan, diz çökmenden mücadelemiz devam etmektedir.
Şehit cenazeleri üzerinden, ülkemizde “Ya Başkanlık Ya Kaos” ortamına hız verilmiş ve belli merkezlerin yönlendirmesiyle denetimli ve organizeli saldırı furyası başlatılmıştır. Fatih Camii’ndeki şehit cenazesinde, Başbakan ve Bakanların yanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Kurşun” atılması kabul edilemeyecek bir davranıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetimizin ve rejimizin değiştirilmek istenmesi karşısında Ana muhalefet liderinin çaba ve gayretleri anlaşılan belli kesimler tarafından karşılıksız bırakılmamış, mafya tarzı bir anlayışla bu ülkenin Ana Muhalefet liderinin önüne “kurşun” bıraktırılmıştır. Demokrasinin ve hukukun olduğu bir ülkede; “Başkanlık” hayallerini suya düşüren Ana Muhalefet lideri, önce siyasi iktidara yakın çevrelerce daha sonra da bizzat Havuz Medyası tarafında hedef haline getirilmiştir.

Bu bildik ve tanıdık bir senaryodur. Ergenekon, Balyoz davaları ve Gezi olaylarında da haksız hukuksuz uygulamalar yaşandığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Belli çevrelerce linç kampanyası yürütülmektedir. Ancak amaçlarına ulaşamayacaklardır.
Bu kararlı tutum Türkiye’yi aydınlatacak ve karanlık odakları korkutacak, ülkemiz üzerindeki kara bulutların dağılmasını sağlayacaktır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Türkiye’nin içinden geçtiği karanlık tablo karşısında mücadelemiz devam edecektir, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Mustafa Kemal Atatürk devrimlerini ve ilkeleri koruyacağız. Cumhuriyetin kurucu partisi, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan “kurşunlu” saldırıyı nefretle kınıyoruz, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları