loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu -İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık Emekçiler TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarına inanmıyor

Birleşik Kamu -İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık Emekçiler TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarına inanmıyor
Tarih: 15.10.2020 - 22:13
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu - İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP iktidarının, işsizlik rakamları bir aldatmacadan ibarettir. İktidar ekonomide yaşanan krizi, işsizliği ve enflasyonu düşürmek için rakamlara takla attırmaktadır. Ancak emekçiler TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarına inanmamakta...

Mehmet Balık www.istanbulgercegi.com haber sitemize yaptığı açıklamada;

"TÜİK’in açıkladığı temmuz ayı verilerine göre, işsizlik oranı yüzde 13,4 seviyesinde gerçekleşti.  Açıklanan verilere göre, işsiz sayısı 2020 yılı Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 369 bin kişi azalarak 4 milyon 227 bin kişi oldu. İstihdam edilenlerin sayısı 2020 yılı Temmuz döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 254 bin kişi azalarak 27 milyon 263 bin kişi, istihdam oranı ise 2,9 puanlık azalış ile yüzde 43,5 oldu.

AKP iktidarının rakamlarla oynama kabiliyeti işsizliği ve enflasyonu gizleyemeyecektir.  Açıklanan enflasyon oranları gibi işsizlik oranları da vatandaşlarımız tarafından gerçekçi bulunmamaktadır. Vatandaşların yaşam deneyimleri TÜİK’in işsizlik ve enflasyonunu rakamlarının tam tersini söylemektedir.

İktidar, hangi adımları atarsa atsın, rakamları ne kadara değiştirirse değiştirsin yaşanan işsizlik ve enflasyon ocakları söndürmüştür. İşsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk gibi ekonomik sorunlar salgın ile birlikte belirgin şekilde hissedilmiştir. Ağırlaşan ekonomik kriz süreci, emekçiler ve aileler açısında ağır koşulları barındırmaktadır.

AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. İşsizlik ve enflasyon AKP iktidarının yapısal sorunu olmuştur. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye, milyonlarca emekçinin açlığa ve işsizliğe mahkum olacaktır.

İşsizlik ve enflasyon rakamları kaygı ve endişe vericidir. AKP hükümeti, işsizliği önleyecek yatırım, üretim ve istihdam alanlar açmadığı sürece işsizlik azalmayacaktır. İktidar acilen ciddi ve somut adımlar atmalı ve milyonlarca gencimizin ve yurttaşımızın işsizlik sorununu çözmelidir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetinin işsizlik ve enflasyon rakamlarını düşük göstererek günü kurtarmaktan vazgeçmeye umudunu yitirmiş işsizlerin istihdam sorunlarını çözmeye ve bunun için ülkenin ciddi kamucu yatırımlara yönelmesine ihtiyacı olduğunu belirtiyoruz" dedi.
 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları