loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş: Koronavirüs bahanesiyle uzaktan eğitim kalıcılaştırılmamalı

Birleşik Kamu İş: Koronavirüs bahanesiyle uzaktan eğitim kalıcılaştırılmamalı
Tarih: 23.03.2020 - 14:10
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş, "Salgın sebebiyle ve yaşanan kriz ortamında okulun, öğretmenin ve diğer bütün klasik öğrenme süreçlerinin yeniden yapılandırılarak uzaktan eğitimin temellerinin atılması olarak gören bir anlayışla mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz" açıklamasında bulundu. ...

Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz hafta okullarda eğitime 1 haftalık ara verilmişti. Bugünden itibaren ise uzaktan eğitim süreci başladı. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, koronavirüs bahanesiyle uzaktan eğitimin kalıcılaştırılmaması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Salgın sebebiyle ve yaşanan kriz ortamında okulun, öğretmenin ve diğer bütün klasik öğrenme süreçlerinin yeniden yapılandırılarak uzaktan eğitimin temellerinin atılması olarak gören bir anlayışla mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz" denildi.

Birleşik Kamu iş'in açıklaması şöyle:

"Koronavirüsü, ekonomik ve sosyal anlamda bir kriz durumu oluşturmuştur. Bu kriz eğitim kurumlarını, öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve toplumu etkilemiştir. Koronavirüsü nedeniyle 1 haftalık ara verilen eğitim, uzaktan eğitim süreciyle yeniden başladı. Salgın nedeniyle olağanüstü koşullar yaşanmaktadır ve içinde bulunduğumuz sürece öğretmenler, öğrenciler ve veliler olarak biran önce uyum sağlamalıyız.

Öğrenciler, TRT-EBA TV ve “eba.gov.tr” üzerinden, yayın akışı ve ders programını takip etmelidir ve kendi sınıflarına ait ders anlatımlarını özenle izlemelidir.  Bu süreçte veliler, çocuklarının çabasına destek olmalıdır ve onların başarısını artıracak desteği vermelidir.

Ülkemizde çok ciddi bir sağlık sorununa dönüşme riski taşıyan koronavirüsünün eğitime, sağlığa ve toplumsal yaşama etkisi gittikçe artmaktadır. Bu nedenle düşünmemiz gereken sağlık tedbirleri ve eğitim konusunda bilinçli hareket etmemizdir.

Bu olağandışı durum MEB, YÖK ve ÖSYM tarafından fırsata çevrilmemelidir. Açıköğretim ya da uzaktan eğitim asla örgün eğitimin yerini alamaz sadece tamamlayıcısı olabilir. Uzaktan eğitimle öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak kapsamda eğitim-öğretim yapılamaz. Yaparak yaşayarak öğrenme, gerçek sorunlarla öğrenme, öğrenme sürecinde zihinsel, duygusal ve fiziksel derinlik öğretmenler tarafından verilmektedir.

Salgın sebebiyle ve yaşanan kriz ortamında okulun, öğretmenin ve diğer bütün klasik öğrenme süreçlerinin yeniden yapılandırılarak uzaktan eğitimin temellerinin atılması olarak gören bir anlayışla mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Uzaktan eğitimle, eğitim-öğretimin en iyi şekilde kazandırılamayacağı bilinmelidir; eğitimin ulusal, bilimsel, laik ve kamusal esaslara dayandırılması her aşamasında parasız olması akıldan çıkarılmamalıdır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; bilimsel, laik, demokratik, kamusal ve ulusal eğitimi zaafa uğratacak, geleceğimizi karartacak her anlayışın karşısında yer alacağımızın bilinmesini isteriz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları