loading
close
SON DAKİKALAR

Bisikletli Belediye başkanı Gökhan Günaydın'ı ziyaret etti

Bisikletli Belediye başkanı Gökhan Günaydın'ı ziyaret etti
Tarih: 23.09.2013 - 16:39
Kategori: Siyaset

CHP’li belediye başkanı Güler İçişleri bakanlığını protesto için bisikletle Gemlik’ten Ankara’ya geldi, CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile görüştü ve destek istedi.

CHP’li belediye başkanı Güler İçişleri bakanlığını protesto için bisikletle Gemlik’ten Ankara’ya geldi, CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile görüştü ve destek istedi.

Bursa’nın Gemlik ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, bisikletiyle geldiği CHP Genel Merkezinde İçişleri Bakanlığının kendisini hukuksuzca görevden aldığını belirtti.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’dan kendisine destek olmasını isteyen Güler hakkında hiç mahkumiyet kararı bulunmadığını, tutuklanmadığını ve gözaltına alınmadığını, sonuçlanan davalardan da beraat ettiğini, ancak bunlara rağmen yaklaşık 30 ay önce görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Güler, milletin iradesiyle göreve gelmiş bir belediye başkanına hakkındaki iddialar nedeniyle yapılan bu uygulamanın demokrasiye aykırı bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Bu durumu protesto etmek için Gemlik’ten Ankara’ya bisikletle geldiğini belirten Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da durumunu ve şikayetlerini anlatan bir mektup yazdığını söyledi.

Günaydın da, AKP iktidarının CHP’li belediyelere yönelik tavrını eleştirerek, İktidarın CHP’li belediyelerin önünü kesmek için haksız iddialarla yargı süreçleri başlattığını söyledi ve yaklaşan yerel seçimleri işaret ederek, “6 ay sonra bunların hepsinin hesabını iktidardan soracağız. Halkın
iradesi diye bağıranların aslında halkın iradesine ne denli saygısız olduğu, o iradeyi arkadan dolanmak için her türlü kirli oyunun içinde olabildiğinin açık göstergesidir bu durum” dedi.

Günaydın, belediye başkanlarının yanında olduklarını ve her türlü desteği vereceklerini de söyledi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları