loading
close
SON DAKİKALAR

'Biz niye kararsız ülke olalım'

'Biz niye kararsız ülke olalım'
Tarih: 02.10.2012 - 17:42
Kategori: Dünya

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Biz neden doğu ile batı arasında savaş alanı olalım ya da kararsız ülke olalım'' dedi...

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ukrayna'nın tüm dünyada görev yapan 150'ye yakın büyükelçisini başkent Kiev'de bir araya getiren Büyükelçiler Konferansı'na hitap etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstiyantin Grişçenko'nun davetiyle konferansın ana konuşmacısı olan Davutoğlu, Ukrayna'da Avrasya ruhunun hissedildiğini söyledi.

"Kiev'de tarihin Avrasya'daki akışını hissediyorsunuz" diyen Davutoğlu, "Kiev yüzyıllar boyunca yeniden inşa edildi ama hep o ruhu korudu. Tıpkı İstanbul'a benziyor. Kiev'i anlamadan Avrasya tarihini anlayamazsınız. İstanbul'u anlayamayan da Balkanlar'ın, Ortadoğu'nun, Avrupa'nın tarihini anlayamaz" dedi.

Davutoğlu, şimdi dünyanın yeni bir dönemden geçtiğini ve bunun doğru yorumlanması gerektiğini belirten Davutoğlu, Ukrayna'nın bu dönemde en önemli ülkelerden biri olduğunu söyledi. 

Bazı entellektüellerin Ukrayna'yı doğu ile batı arasındaki savaş alanı, Türkiye'yi de kararsız ülke olarak tanımladığını hatırlatan Davutoğlu, "Biz neden doğu ile batı arasında savaş alanı olalım ya da kararsız ülke olalım. Bu bizim kaderimiz. Bu bizim için kazanç" dedi.

Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ev sahibi Grişçenko ile Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'nde bir araya gelerek bir süre görüştü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları