loading
close
SON DAKİKALAR

"Bizden kurtuluşun yok peşindeyiz 'Ağar"

"Bizden kurtuluşun yok peşindeyiz 'Ağar"
Tarih: 26.05.2012 - 17:44
Kategori: Yerel

Hüseyin Taşkaya'yı anan cumartesi anneleri,bir kez daha Mehmet Ağar'dan hesap soracaklarını duyurdular...

17 yıl önce bugün ilk kez gözaltında öldürülen Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’un ardından Galatasaray Meydan’ında oturmaya başlayan Cumartesi Anneleri/İnsanları bu hafta 374. kez 1993 yılında gözaltına alınan Hüseyin Taşkaya için bir araya geldi.

Bir 17 yıl daha geçse de kayıplarının akıbeti belirlenene kadar burada oturacaklarını duyuran Cumartesi Anneleri/İnsanları bu haftanın oturma eyleminin gündemi Mehmet Ağar’a verilen 2 yıllık hapis cezası ile 1993 yılında gözaltına alınan Hüseyin Taşkaya oldu.

42 yaşındaki Hüseyin Taşkaya, 6 Aralık 1993’te Urfa’nın Siverek ilçesi Bağlar Mahallesi’nde gözaltına alınıp bir daha kendisinden haber alınmadı.

"Bu mu adalet?"

Hüseyin Taşkaya’nın eşi Sultan Taşkaya, eşinin gündüz gözüyle gözaltına alındığını ve bir daha haber alınmadığını söyledi.

Faik Taşkaya’nın tutuklanmasına yönelik, "Faik, kardeşini sormaya gitti, onu da tutukladılar. Faik’in suçu neydi? Faik zaten hastaydı. Onu da ağabeyinin yolunda götürecekler. Hüseyin'in torunları dedelerini sorduklarına ne diyeceksiniz? Bu mu adalet" diye konuştu.


Hasan Ocak'ın ağabeyi Ali Ocak ise , bu ülkenin onurlu aydınlarıyla birlikte adalet arayışlarının bugüne kadar devam ettiğini, kendilerine yapılan tüm saldırıları ortaya koydukları iradeyle püskürttüklerini belirterek, adalet arayışlarının devam edeceğinin altını çizdi.

 

"Muhalif kimlikleri nedeniyle öldürüldüler"

Bu haftaki basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, yarının cumartesi annelerinin/insanlarının Galatasaray Meydanı’nda oturmaya başladıklarının 17. Yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, kayıplarının faillerinden Mehmet Ağar’ın tutuklu bulunduğu Aydın Yenipazar Cezaevi önünde olacaklarını duyurdu.

Yakınlarının muhalif kimlikleri nedeniyle gözaltında kaybedildiğini belirten Efe, onları kaybedenlerin bu topluma göz dağı verdiğini, korku imparatorluğuna giden yolu, evlatlarının bedenlerini yok ederek döşediklerini söyledi.

"Basın gerçekleri gizledi"

“Kaybedenler-katledenler, bunun hesabını vermeyeceklerinin rahatlığıyla davrandılar. Bu insanlık suçunu, bir devlet politikası olarak, emir komuta zinciri içinde işlediler” diyen Efe, basının gerçekleri gizleyerek, manipüle edip onları kahramanlaştırdığını dile getirdi.  

 "Tüm zalimler gibi, toplumun unutuşuna güvendiler. Evlatlarına sahip çıkacak bizleri hesaba katmadılar. Zulümlerine direneceğimizi hesaba katmadılar. Onların kâbusu olacağımızı hesaba katmadılar."

"Kabusun olduğunu biliyoruz"

Efe, "Korkusuz kahraman pozunun altında yatan gerçeği biliyoruz, kabusun olduğumuzu biliyoruz. Hiçbir cezasızlık zırhı seni koruyamayacak, katlettiğin, kaybettiğin evlatlarımızın hesabını vereceksin. Bizden kurtuluşun yok, peşindeyiz!" diyerek Mehmet Ağar'a seslendi.

Hasan Ocak'ın kızkardeşi Maside Ocak ise, Cumartesi Anneleri'nin bu akşam saat 22.00'da Taksim'de AKM önünden Aydın'a hareket edeceklerini hatırlatarak, herkesi Cumartesi Anneleri'ni uğurlamaya davet etti.

 375. kez Galatasaray Meydanı'nda olacaklarını duyuran cumartesi anneleri/insanları oturma eylemini noktaladı.

  

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları