loading
close
SON DAKİKALAR

Blair'in ifadesine "savaş suçu" protestosu

Blair'in ifadesine "savaş suçu" protestosu
Tarih: 28.05.2012 - 17:26
Kategori: Dünya

Blair’in ifadesi sırasında bir protestocu güvenlik görevlilerini aşarak Blair’in üzerine yürüdü...

Londra Kraliyet Mahkemesi’nde yapılan oturumda, eski Başbakan, İngiliz basınıyla hiçbir zaman uğraşmaya cesaret edemediğini çünkü hükümeti sonuçsuz kalacak ve siyaseten yıkıcı etkileri olacak bir savaşa sokmak istemediğini söyledi.

1997-2007 yılları arasında İngiltere’yi yöneten Blair, kendi partisinden isimler dahil birçok kişi tarafından ülkenin güçlü basınına çok yakın olmakla eleştiriliyordu.

Blair, medya etiği komitesinin önünde verdiği ifadede, İngiltere medyasının elitleriyle çok yakın olmadığını ancak gazetecileri dikkatli bir şekilde idare etmek zorunda olduğunu söyledi.

Blair, “Siyasi sistem üzerinde büyük etkisi olan, güçlü kişilerle uğraştığınız bir noktadaydınız. Eğer size karşı tavır alırlarsa tamamen size karşı duruyorlardı” diye konuştu.

"BU ADAM TUTUKLANMALI"
Başbakan’ın ifadesi sırasında bir protestocu “Bu adam savaş suçları yüzünden tutuklanmalı” diye bağırarak güvenlik koridorunu aşıp salona daldı.
 
Güvenlik görevlilerinin son dakikada müdahale ettiği protestocunun dışarı çıkarılmasının ardından Blair ifadesine devam etti. Komisyon Başkanı Yargıç Brian Leveson ise protestocunun nasıl olup da güvenliği aşarak içeri girdiğinin soruşturulacağını belirtti. Oturumun yapıldığı salonun dışında da Blair'e yönelik protestolar düzenlendi.

Blair, başbakanlığı sırasında, İngiliz basınıyla ilişkisi çok çatışmalıydı. Özellikle, İngiltere’nin ABD’nin Irak’ı destek onay vermesiyle Blair basının hedefi olmuştu. Ancak İşçi Partisi ile Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News Corp. bünyesindeki yayınlar arasında çok sıcak bir ilişki vardı.

Hatta Blair, Murdoch’ın çocuklarından birinin vaftiz babası oldu.

MÜCADELE YERİNE İDAREYİ SEÇTİM
Eski Başbakan, ifadesinde Murdoch’ın hayatı kendisine zindan edebilecek medya devlerinden sadece biri olduğunu belirtti. Zaman zaman medyayı baskı altında tutmakla suçlanan Blair, gazetelerden kalan alanda manevra yapmaya çalıştığını anlattı.

Blair, “Stratejik bir karar aldım; mücadele etmek yerine idare etmeyi tercih ettim” diye konuştu.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları