loading
close
SON DAKİKALAR

BM'den Libya'da ateşkes çağrısı

BM'den Libya'da ateşkes çağrısı
Tarih: 14.01.2020 - 14:52
Kategori: Dünya

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonia Guterres, Libya’da acil ateşkes ilan edilmesi ve tüm tarafların siyasi diyaloğa dönmesi çağrısını yineledi.

BM genel sekreteri Antonio Guterres, Libya’da acil ateşkes ilan edilmesini ve tarafların siyasi diyaloga dönmesi çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreterlik sözcülüğünden yapılan açıklamada  ülke de bulunan guruplara dışarıdan verilecek desteğin çatışmaları daha da derinleştireceği iddia edildi. Açıklamada   “savaştan taraflara yapılacak her hangi bir destek süregelen çatışmayı derinleştirecek, barışçıl ve kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşma cabalarını daha da karmaşıklaştıracaktır.” ifadelerineyer verildi.

“Libya’ya  1970 sayılı silah ambargosu kararı sürekli olarak ihlal edilmesinin sorunları daha da kötüleştireceği vurgulanan açıklamada düşmanlıkların sona ermesine elverişli bir ortam yaşatmak için gereklidir. Bilindiği gibi şu anda Libya’da ulusal mutabakat hükümeti birlikleriyle General Halife Hafter’e bağlı güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır” değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak : Posta

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları