loading
close
SON DAKİKALAR

Bodrum Belediye Başkanı Aras: İçme suyu tesisinde kullanılan malzeme maalesef ayıplı bir mal

Bodrum Belediye Başkanı Aras: İçme suyu tesisinde kullanılan malzeme maalesef ayıplı bir mal
Tarih: 28.06.2020 - 17:09
Kategori: Yerel

Belediye Başkanı Ahmet Aras Bodrum'da yaşanan su kesintisine ilişkin açıklamada bulundu.

Muğla'nın Bodrum ilçesine içme ve kullanma suyu taşıyan ana isale hattının Ortakent -Yahşi Mahallesi, Kargı Caddesi kesiminde 1 haftada 2 kez patlaması halkın tepkisine neden olmuştu. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konuyla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu. Bodrumlulara seslenen Aras söz konusu patlamalarla ilgili "Halkımızın şunu bilmesini istiyorum; 2012 yılında yapılan Bodrum içme suyu tesisinde kullanılan malzeme maalesef ayıplı bir mal" ifadelerini kullandı. 
 
Ahmet Aras'ın yaptığı açıklama şöyle: 
 
Su kesintileri konusunda mağduriyetinizi biliyorum. Biz bütün girişimlerimizi sürdürüyoruz. Halkımızın şunu bilmesini istiyorum; 2012 yılında yapılan Bodrum içme suyu tesisinde kullanılan malzeme maalesef ayıplı bir mal.
 
Can ve mal güvenliği riski oluşturan isale hattı patlamalarından bazı vatandaşlarımız kıl payı kurtuldu. Hiç bir siyaset bunun çözümünün üstüne çıkamaz, herkes bu işin ucundan tutmalı. İrili ufaklı yaklaşık 2 bin 700 patlamanın yaşandığı bir su isale hattı var. Bu kabul edilemez.

Bu durum, su, para ve zaman kaybına neden oluyor. Vatandaşların evleri işyerleri sular altında kalıyor. DSİ, Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyesi el ele vererek bu sorunu çözmeli.

Yapılan üst düzey görüşmelerde, ihaleye çıkılacağı söylenmişti ancak ilgili firma tarafından dava açılarak ihalenin iptal edildiğini öğrendik. Sorun buradan kaynaklanıyor. Yoksa 120 milyon TL ihale bedeli ile DSİ hattı yenileyecekti.

Elbette bu bir mazeret değil. Su hattı için yapılacak ihalenin de vatandaşlarımız daha fazla mağdur edilmeden bir an önce yapılması lazım.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları