loading
close
SON DAKİKALAR

Boğazdaki Tehlikenin Farkında mısınız?

Boğazdaki Tehlikenin Farkında mısınız?
Tarih: 24.02.2013 - 22:15
Kategori: Özel Haberler

Boğazda yolcu taşıyan vapurların bakımları periyodik olarak yapılmakta mıdır?

CHP İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesinde; “Son zamanlarda deniz ulaşımını sağlayan Şehir Hatları İşletmesi ile İDO AŞ’nin araçlarında can kaybına neden olan kazaların meydana geldiği malumunuzdur” hatırlatmasında bulunarak İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, “Şehir Hatları ve İDO’ya ait deniz araçlarının kaza riskini minimize etme ve taşıdığı yolcuların can ve mal emniyetini arttırmak için ne gibi tedbirler alınmıştır? 

Boğaz trafiğini gözlemleyen, denetleyen, kaza olma riskini asgariye indiren, bir sistem var mıdır? 

Varsa ne zaman kurulmuştur? 

Hangi birime bağlı olarak faaliyet göstermektedir? 

Şehir Hatlarına ait deniz araçlarının bakımları periyodik olarak yapılmakta mıdır? 

Konu ile ilgili denetim ve kontroller nasıl yapılmaktadır?” Sorularını sordu:

Boğazda yolcu taşıyan vapurların bakımları periyodik olarak yapılmakta mıdır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2013 yılı Şubat ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Osman Güdü imzaları ile Başkanlık Makamına yazılı cevaplanması için havale edilen yazılı soru önergesi;

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

İstanbul’da karayolu trafiğini rahatlatmak ve toplu ulaşımı entegrasyonun sağlanması için deniz ulaşımının önemi tartışmasızdır. Son zamanlarda deniz ulaşımını sağlayan Şehir Hatları İşletmesi ile İDO AŞ’nin araçlarında can kaybına neden olan kazaların meydana geldiği malumunuzdur. Nitekim 20.01.2013 günü Beşiktaş’ta Kadıköy İskelesinde meydana gelen kazada bir yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Yine 9.2.2013 günü Üsküdar Kız Kulesi açıklarında Belize bandıralı Amur2521 adlı kuru yük gemisi ile Yeditepe 1 isimli deniz otobüsüne çarpışması sonucu maddi hasarın yanı sıra yaralanan yurttaşlarımız olmuştur. Bu kapsamda;

1. Şehir Hatları ve İDO’ya ait deniz araçlarının kaza riskini minimize etme ve taşıdığı yolcuların can ve mal emniyetini arttırmak için ne gibi tedbirler alınmıştır?

2. Yukarıda belirtilen kazalar ile daha önceki kazaları müteakiben açılan idari soruşturma var mıdır? Varsa sonuçları nedir?

3. Boğaz trafiğini gözlemleyen, denetleyen, kaza olma riskini asgariye indiren, bir sistem var mıdır? Varsa ne zaman kurulmuştur? Hangi birime bağlı olarak faaliyet göstermektedir?

4. Şehir Hatları işletmesine ait deniz araçları ile taşıdığı yolcu ve yükleriyle ilgili olarak sigortaları var mıdır? Bu sigortaların poliçeleri hangi kıstaslara göre düzenlenmektedir? Neleri kapsamaktadır?

5. Bu güne kadar yaşanmış olan kazalarda can ve mal kayıplarından dolayı kimlere ne kadar tazminat ödenmiştir? Sigorta hakları ile ilgili yolculara yapılan bilgilendirme var mıdır? Varsa hangi yöntemler kullanılmaktadır?

6. Şehir Hatlarına ait deniz araçlarının bakımları periyodik olarak yapılmakta mıdır? Konu ile ilgili denetim ve kontroller nasıl yapılmaktadır?

7. Şehir Hatlarına ait deniz araçlarında görev yapan personel’in çalışma koşulları nedir? Yapılan iş ile uyumlu mudur? Dinlenme ve tatillerini kısıtlayacak uygulama var mıdır?

8. Şehir Hatları personelinin rutin ve özel olarak aldığı eğitim var mıdır? Varsa yıllık olarak süresi ve ayrıntıları nedir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları