loading
close
SON DAKİKALAR

'Bölgesel yönetim mesajımızı aldı'

'Bölgesel yönetim mesajımızı aldı'
Tarih: 02.08.2012 - 11:47
Kategori: Dünya

Suriye gündemiyle Kuzey Irak'a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani'yle görüştü...

Akşam saatlerinde Kuzey Irak'a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erbil Havaalanı'nda Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani tarafından karşılandı.

AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'le birlikte Erbil'e giden Davutoğlu, bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani ile yaklaşık 3 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Barzani'ye Suriye'nin bütünlüğünün korunmasının bölge için taşıdığı önemi ve Suriye'nin kuzeyinde oluşabilecek bir yapılanmadan duyulan kaygıları ileten Davutoğlu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ''Türkiye'nin beklentilerini çok açık bir şekilde Barzani yönetimine ilettik. 

Bölgesel yönetimle öncelikle Suriye başta olmak üzere terörle mücadele konularında görüşmeler yaptık. Türkiye'nin beklentileri çok açık. 

Kendileriyle bölgeyle ilgili hem vizyonumuzu hem de kaygılarımızı açık bir şekilde paylaştık. Birlikte atılacak adımlar üzerine anlayış birliğimiz var. 

Ayrıca gelecekle ilgili kaygılarımızı da paylaştık. Bölgesel yönetim mesajımızı aldı'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, yarın da Erbil'de temaslarına devam edecek.

Ortak açıklama


Davutoğlu-Barzani görüşmesinin ardından ortak bir açıklama da yapıldı. Açıklamada, "Suriye'de şiddete başvuran herhangi oluşuma izin yok" denilirken, "Suriye'de şiddet ve terör ortak tehdittir" ifadeleri kullanıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları