loading
close
SON DAKİKALAR

Bolu'da 4.8'lik deprem

Bolu'da 4.8'lik deprem
Tarih: 25.11.2013 - 05:54
Kategori: Gündem

Saat 22.49’da merkez üssü Bolu Ulumescit Köyü olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 3.7 olan 11 deprem daha meydana geldi.

Saat 22.49’da merkez üssü Bolu Ulumescit Köyü olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 3.7 olan 11 deprem daha meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın verilerine göre 22.29’da meydana gelen depremin ardından saat 00.26’ya kadar merkez üssü Ulumescit ve çevresindeki köyler olan 1.7 ile 3.7 büyüklüğünde 11 deprem daha meydana geldi.


Bolu’da meydana gelen deprem paniğe neden oldu. Merdivenlerden düşen ve bayılan 3 kişi Köroğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, 112 Acil Servis ekipleri ise paniğe kapılarak rahatsızlananlara olay yerinde müdahalede bulundu. Deprem nedeniyle sokağa çıkan vatandaşlar, bir süre bekledikten sonra evlerine döndüler. Yurtlarda ve evlerde kalan öğrenciler ise korku nedeniyle parklarda oturdular. Depremin merkez üssü Ulumescit Köyü Muhtarı Mustafa Öztürk köylerinde herhangi bir hasar olmadığını söyledi.


Kızılay Bolu Şubesi Başkanı Hüseyin İka, Ulumescit Köyü’ne giderek incelemelerde bulundukları, köyde ve bölgede herhangi can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

"CAN KAYBI YOK"

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise, "Şu an sıkıntı olacak bir durum ile karşı karşıya değiliz. Depremin ardından merkez üssü ve çevre köylere jandarma ekiplerimiz çıktı. Bolu’da da polis ve belediye ekiplerimiz incelemelerde bulundular. Daha önce deprem yaşayan bir il olduğumuz için insanlar panikle sokaklara fırladılar. Depremin öncü mü, artçı mı olduğu konusunda henüz net bir bilgimiz yok. Şu an bir problem ile karşı karşıya değiliz" dedi.

Deprem Düzce, Karabük ve Bartın, Ankara ve İstanbul'da da hissedildi. Bolu’da deprem sırasında paniğe kapılarak pencereden atlayanların olduğu öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları