loading
close
SON DAKİKALAR

Boşnaklardan Adem Ljajic açıklaması: Sırp değil Boşnak

Boşnaklardan Adem Ljajic açıklaması: Sırp değil Boşnak
Tarih: 11.04.2019 - 13:06
Kategori: Spor

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Beşiktaş'ta oynanan Adem Ljajic'in Boşnak olduğunu ve "Sırp futbolcu" tanımının doğru olmadığını açıkladı.

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar, Beşiktaş'ın futbolcusu Adem Ljajic'in milliyetine ilişkin açıklama yaptı.

Türk spor medyasına çağrıda bulunan Sancaktar, Ljajic'in Sırp değil Boşnak olduğunu belirterek, "Sırbistan vatandaşı olması nedeniyle kendisinden sürekli 'Sırp futbolcu' şeklinde söz edilmesi doğru değildir" dedi.

Sancaktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"31 Ağustos 2018’den bu yana Türkiye’nin köklü spor kulüplerinden Beşiktaş’ta forma giymekte olan futbolcu Adem Ljajic’in milliyetine dair medyamızda ne yazık ki ciddi bir yanılgı yaşanmaktadır.

28 yaşındaki futbolcu, Sırbistan’da Boşnak nüfusun yoğun olduğu Sancak Bölgesi’nin en büyük şehri Novi Pazar’da dünyaya gelmiştir ve kendisi Boşnak'tır. Sırbistan vatandaşı olması nedeniyle kendisinden sürekli 'Sırp futbolcu' şeklinde söz edilmesi doğru değildir. Sırbistan’da Ljajiç gibi 'Sırp olmayan' yüzbinlerce Boşnak yaşamını sürdürmektedir.

Adem Ljajiç, içerdiği ırkçı ifadeler nedeniyle Sırbistan Marşı’nı, formasını giydiği Sırbistan Milli Takımı’nda söylemeyi reddetmiş ve bu yüzden takımdan uzaklaştırılmayı dahi göze almıştır. Sahip olduğu Boşnak kimliğini gururla ortaya koyan futbolcumuz, dünya üzerinde yaşayan milyonlarca soydaşının gurur duyduğu bir isim olmuştur.

Spor medyasından beklentimiz bu hususta gerekli hassasiyete sahip olmalarıdır."

SIRBİSTAN MİLLİ TAKIMINDAN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Sırbistan Milli Takımı Teknik Direktörü Sinişa Mihayloviç, milli takımın İspanya ile oynadığı dostluk karşılaşması öncesinde Sırp Milli Marşı'nı okumayan Adem Ljajic'i takımdan uzaklaştırmıştı. Futbol federasyonu da futbolcunun kadrodan çıkarılmasına karar vermişti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları