loading
close
SON DAKİKALAR

Britney Spears'in Kazanç Treni!

Britney Spears'in Kazanç Treni!
Tarih: 12.02.2012 - 17:35
Kategori: Medya

İş Kadını Britney Spears için herşey çok masumca başladı.

Britney Spears için herşey çok masumca başladı. 1999 yılında listelerin zirvesine oturan “Baby One More Time” adlı parça ve unutulmaz okul uniforması ile çıkış yapan genç yıldız, Pop müziğin ufuklarında birden bire parladı.

Reklam ve PR  konusunda doğru bir stratejiyi izleyen Britney, genelde özel hayatı ve sürekli değişen sevgilleri ile gündem yaratan ünlülerin klasik reklam taktiğine meydan okudu. Yep yeni parlayan kağıtlarıyla özenle sarılmış hediye paketiymiş gibi Dünya’ya sunulan “Britney Spears” markası son 11 yılın en başarılı pop markası oldu. Seçilen çok zeki çalışma stratejisi sayesinde şarkıcılıktan, bazen oyunculuktan ve başka çalışmalarından Britney o zamandan bu yana 155 milyon dolar değerindeki serveti kazandı.

Albümün satışları sayesinde oğluları Jayden James ve Sean Preston ile paylaştığı Los Angeles’teki 18 Milyon dolarlık malikaneyi alan şarkıcı, malikanenin on odası ve balo salonun ise özel parfümü, kuklaları ve video oyunlarından elde edilen geliri ile dekore etti.

Britney’nin şans topu‘…Baby One More Time’ ilk albümün çıkışından hemen sonra dönmeye başladı.

Albümün Dünya çapında elde edilen inanılmaz başarının ardından okul uniformalı Britney’nin ilk video klibi En iyi video klipler listelerinin zirvisine oturdu. Videonun 600 binlik satışları ve 3 kez Platinum sertifikasını aldıktan sonra Britney büyük kazancın keyfini çıkarmaya başladı.

Fakat asıl gelirin kaynağı uluslararası bilinen ürün markalar ile yapılan anlaşmaları idi. Pepsi, Candies Clothing ve Nintendo gibi markalar Britney ile sözleşme imzalamak için sıraya girdiler.

Britney’nin Elizabeth Arden’nin “Curious” adlı parfüm markasının reklam çalışmaları için imzaladığı sözleşme ise muhtemelen en büyük anlaşmalardan biri idi. Britney sayesinde “Curious” çok kısa sürede 2004 yılın Dünyada en çok satılan parfüm oldu.

Fakat 2007 yılında yep yeni parfüm markasının satışlarını çok olumsuz etkileyen boşanma davası Britney’nin “kolay kazanç” hızlı treni yoldan çıktı..

Daha sonraki yıllarda boşanma ve sağlık sorunlarıyla dolu bir dönemeelveda diyen ve Candies’in 2009 yılında yeni yüzü olmayı başaran Britney, 2011 yılında son albümü ile yakaladığı başarı sayesinde servetini arttırmaya devam ediyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları