loading
close
Dolar: TL
Euro: TL
Sterlin: TL
SON DAKİKALAR

''Bu başarı AKP'nin!''

''Bu başarı AKP'nin!''
Tarih: 25.08.2012 - 14:30
Kategori: Siyaset

CHP genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, 'Kurtuluş Savaşı'nda bile bu kadar düşmanımız yoktu' diyerek AKP hükümetini eleştirdi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 2003 yılında İstanbul’daki bombalamada 57 insanın ölümüne adları karışan isimlerin Suriye’de öldürülmesinin tesadüf olmadığını belirterek, AKP’nin Türkiye’yi köktendinci terör örgütlerinin üssü haline getirdiğini dile getirdi.

Erdoğan Toprak’ın açıklaması şöyle:

''2003 yılında aralarında HSBC bankasının da bulunduğu bir dizi kurum ve kuruluşa El Kaide tarafından bombalı bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda 57 insan yaşamını yitirdi ve 700 kişi yaralandı. Bu olayda kullanılan arabanın sahibi ve olaya karışan şahısların avukatlığını yapan kişi Halep’te Suriye ordusu ile girdiği silahlı çatışmada öldürüldü. Yani bu saldırılarla ilişkili olan kişiler Türkiye üzerinden Suriye’ye geçip Suriye ordusuna karşı savaşmışlardır. Bu şahıslar Türkiye’de eylem yapıp onlarca masum insanı katlederken kötü, Suriye’de Esad’a karşı savaşırken iyi terörist mi oluyor? 
Yıllardır AKP demiyor muydu ‘senin teröristin benim teröristim yoktur’ diye? Bu durum AKP’nin söylemini çürütmüyor mu?

AKP Türkiye’yi El Kaide başta olmak üzere köktendinci terör örgütlerinin üssü haline getirmiştir. Bu örgütlere mensup insanlar Hatay’da ellerini kollarını sallayarak vatandaşlarımızı tehdit ederken AKP yaşananları sadece seyretmektedir. Suriye’den gelenlerin çıkardığı olayların sorumlusu AKP’dir. Bugün Hatay’da mezhep savaşlarının altyapısı hazırlanırken AKP bu sürecin aktörlerine kol kanaat germektedir. AKP’ye şu tarihi uyarıyı yapıyoruz; dün Irak ve Afganistan’ı El Kaide ve köktendinci terör örgütlerinin üssü diyerek işgal edenler yarın aynı gerekçeyi Türkiye için de kullanabilirler.

AKP’nin Suriye politikası Türkiye’ye tarihinde en çok düşmanı kazandıran politika olmuştur. Ülkemiz işgal edildiğinde ve Kurtuluş Savaşı’nı verdiğimizde bile bu kadar çok düşmanımız yoktu. Bu başarı AKP'nindir."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları