loading
close
SON DAKİKALAR

Bülent Tezcan Tokat'ta

Bülent Tezcan Tokat'ta
Tarih: 13.03.2014 - 14:50
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Tokat İl Başkanlığı’nı ziyaret etti...

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Tokat İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Tezcan, “Dört eski bakanın fezlekelerinin meclise gelerek görüşülmesi hakkında neler söylemek istersiniz” şeklindeki soruyu, şöyle yanıtladı:

“Meclisi fezlekelerle ilgili olağanüstü toplantıya çağırdık. Normalde 26 Şubat’ta toplanacaktı. Ama biliyorsunuz fezlekeleri kaçırdılar. Meclisten kaçırdılar, çok açık suç işlediler. Bakanlarla ilgili önce soruşturmayı kapattılar. Pinpon topu gibi, bu işi sürüncemede bırakmak ve muhtemelen de dosyaları ayıklamak için dosyadaki suç delillerini ortadan kaldırmak için fezlekelerin meclise gelişini geciktirdiler, 16 klasör eksik geldi. Şimdi takip ediyoruz.”

“Fezlekelerin milletvekillerine açılması için Meclis’te okunmasına gerek yoktur” diyen Tezcan, şöyle konuştu:

“Meclis’te okumak sadece fezlekenin geldiği konusunda milletvekillerini haberdar etmektir, bilgi sahibi yapmaktır. Yoksa bunların geldiği andan itibaren milletvekillerinin incelemesine açılması gerekir. Açılacak ki milletvekilleri onu inceleyecek, gerçekten Meclis soruşturmasını gerektirir, Yüce Divanı gerektirir bir şey var mı yok mu vicdani kanaatiyle karar verecek. Meclis Başkanı bunu önledi.”

Bülent Tezcan, muhalefet partilerinin fezleke konusunda mutabakat oluşturduğunu ifade ederek, “Milliyetçi Hareket Partisi de bu konuda destek verdiğini söyledi. Sanıyorum Barış ve Demokrasi Partisi’nin de bu konuda desteği var. Yani muhalefet partilerinin bir mutabakatı oluştu, Meclis’in 18′in de toplanması konusunda, 18′i olur, 19′u olur. O tarihler içerisinde sanıyorum ki Türkiye Büyük Millet Meclisi olağanüstü toplanacak. Fezlekeler okunacak. Ondan sonra da millet ‘bakan’ diye Türkiye’de devlet yetkisini, hükümet yetkisini kullananların hangi pislikler içerisinde olduğunu görecek ayan beyan” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin değişime hazırlandığını ifade eden Tezcan, herkesin “Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan görmek istiyoruz” diye meydanlardan seslerini yükselttiğini söyledi.

Tezcan, “31 Mart sabahı Türkiye yerel yönetimlerden, belediyelerden ve il genel meclislerinden başlamak üzere yeni bir geleceğe uyanacak” dedi.

Berkin Elvan’ın ölümüne de değinen Tezcan, şunları kaydetti:

“Berkin Elvan’ı 269. gününde kaybettik. Gencecik çocuğumuz 14 yaşındaydı, 15 yaşında kaybettik. Bütün milletimize başsağlığı diliyorum, hepimizin acısı. Hepimizin yüreğinden bir şeyler koptu. Hepimizin içinde bir şeyler parçalandı. Başbakan sabah çocuğunu arıyor Bilal’i, ‘oğlum paraları sıfırla’ diyor. Berkin’in sıfırlayacak paraları yoktu. Babasının arayıp da ‘oğlum paralarını sıfırla’ diyeceği paraları yoktu Berkin’in.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları