loading
close
SON DAKİKALAR

Burdur bedelli askerini istiyor!

Burdur bedelli askerini istiyor!
Tarih: 02.01.2012 - 11:04
Kategori: Şehir

Bedelli askerlikte temel eğitimin kaldırılması, Burdur'u vurdu. Şehir merkezindeki 35 fotoğrafçı, 55 berber, 20 hediye mağazası, 30 çay bahçesi ve 35 lokanta birer ikişer kapanmanın eşiğinde...

Bedelli ve dövizli askerlikte 21 günlük temel eğitimin kaldırılmasının sonuçları, Burdur’da yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. Ekonomisi büyük oranda bedelli ve dövizliye bağlı olan Burdur’daki 35 fotoğrafçı, 55 berber, 20 hediyelik mağazası, 30 çay bahçesi, 35 lokanta ve 15 askeri malzeme satan dükkan, birer ikişer kapanmanın eşiğine geldi.

CHP Burdur Milletvekilli Ramazan Kerim Özkan, ‘’Askerin ev sahibi Burdur, sudan çıkmış balığa döndü. 1500 esnaf ailesi etkilenecek’’ dedi. Temel eğitime son verilmesinin de yanlış olduğunu savunan Özkan ‘’Temel eğitim vatan ve bayrak sevgisi veriyor, dostluğu, kardeşliği pekiştiriyordu. Komutanlar, Atatürk ve cumhuriyet sevgisi aşılıyordu. Toprağını, atasının mezarını bilmeyen gençler, yurt dışından para yatırıp, askerlik yapmış sayılacak’’ dedi.

Burdur’da dövizli askerlikte temel eğitimin kaldırılmasının Burdur’u olumsuz etkilediğini belirten Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik de ‘’30 yıldır Burdur’da dövizli ve bedelli askerlik yapılıyor. Bugüne kadar 353 bin asker Burdur’a geldi.. Bu askerlerin yarısı kadar da aileleri Burdur’a geliyordu. Burdur ekonomik anlamda büyük bir kazanç elde ediyordu. Bu katkıların tamamını kaybetmiş durumdayız’’ dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları