loading
close
SON DAKİKALAR

Burdur'da mermer ocağı isyanı

Burdur'da mermer ocağı isyanı
Tarih: 13.12.2012 - 13:33
Kategori: Sendika

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Çamlık Beldesi halkı mahallelerindeki mermer ocağını bastı, çalışmayı durdurdu...

Burdur’un Bucak ilçesindeki Çamlık Beldesi sakinleri, Çatalpınar bölgesinde mahallenin içme suyunu karşılayan kaynak yakınında açılan mermer ocağının sularını kirlettiği gerekçesiyle eyleme geçti. Mermer ocağına giderek işçilerin ocağa girmesini engelleyen bölge halkı, iş makinelerini ve işçi kulübelerini taşladı, tahrip etti. Mermer ocağının içme sularını kurutacağını ve susuz kalacaklarını belirten vatandaşlar, çalışmaların derhal durdurulmasını talep etti.


'Ölürüz de açtırmayız'

Eylemde konuşan bir vatandaş, bölgedeki kaynak suyunun Hacıbağ Mahallesi’ni besleyen tek kaynak olduğunun altını çizdi. Mermer ocağını açmak isteyen firma yetkililerine geçen yıl da aynı uyarıları yaptıklarını hatırlatan mahalleli, “Firma ‘Ruhsatımız var, ocağı açacağız’ diyerek tekrar çalışmalara başladı. Mermer ocağına ruhsat verenler mahalle sakinlerine sormadı. Burada mahallenin suyu mu var, ormanı mı var, hakkı mı var diyen olmadı. Ölürüz de bu ocağı açtırmayız” dedi.

Bölge halkı, mermer ocağı çalışmalarını protesto etmek amacıyla çocuklarını da okula göndermedi. Eyleme çocukların yanı sıra yaşlılar da destek verdi.


sendika.org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları