loading
close
SON DAKİKALAR

Büyükçekmece açıklarında köpek balığı

Büyükçekmece açıklarında köpek balığı
Tarih: 22.12.2012 - 19:15
Kategori: Sağlık, Yaşam

Marmara Denizi'nin Büyükçekmece açıklarında köpek balığı bulundu...

Marmara Denizi`nin Büyükçekmece açıklarında hamsi sürülerinin peşine takılarak gelen ve balıkçı ağlarına takılan ilki 500 kilogram ağırlığında 4 metre 50 santim uzunluğunda uçan köpek balığı ile 700 kilogram ağırlığında olan 4 metre uzunluğundaki camgöz köpek balığı yakalandı.

Görenleri hayrete düşüren köpek balıkları, gün boyunca Beylikdüzü`nde bulunan Balıkçı Kenan Tesisleri`nde sergilendi. 4 kişinin yerinden güçlükle kımıldattığı köpek balıkları meraklı bakışların ilgi odağı oldu.

Meraklı gözlerle köpek balıklarını izleyen vatandaşlar, `Çok etkileyici ve hayret verici. Bu şekilde bile korkutucu. Denizde görsem o an ölürüm` diye konuştu.

Uçan köpek balığını ilk defa gördüğünü söyleyen başka bir vatandaş ise, `İlk defa burada gördüm uçan köpek balığıymış. Sanırım 120 kilometre hızla yüzüyormuş, denizde böyle bir şeyle karşılaşmayı kesinlikle istemem` ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar Marmara`da görülmemiş olan uçan köpek balığını yakaladıklarını söyleyen Balıkçı Kenan işletmecisi Kenan Balcı da, `Bu uçan köpek balığı saatte 120 kilometre hızla yüzüyor. Diğer balıklar ise 60 kilometre hızla yüzüyor. Hamsi sürüsünün içerisinde ağlarla yakalandı. Tek başına yakalamak mümkün değil` dedi.

Bütün bir palamudu köpek balığının dişlerine sürten Balcı, köpek balıklarının dişlerinin ne kadar keskin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Minik misafirlerinde ilgi odağı olan köpek balıkları 7 gün boyunca Balıkçı Kenan Tesisleri`nde sergilendikten sonra mumyalanarak Türkiye Deniz Canlıları Müzesi`ndeki koleksiyona katılacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları