loading
close
SON DAKİKALAR

Buzdolabınızda Bulabileceğiniz Güzellik Mucizeleri

Buzdolabınızda Bulabileceğiniz Güzellik Mucizeleri
Tarih: 11.10.2014 - 23:50
Kategori: Kadın

Açık bir cilt, parlak saçlar ve pürüzsüz bir vücut mu istiyorsunuz? Buzdolabınızda bulabileceğiniz güzellik mucizeleri bütün ipuçları burada...

Açık bir cilt, parlak saçlar ve pürüzsüz bir vücut mu istiyorsunuz? Buzdolabınızda bulabileceğiniz güzellik mucizeleri bütün ipuçları burada...

1.Bal ile sivilce ve kurulukla mücadele: Doğal antibiyotiktir. Doğal bal sivilce bakterilerini ortadan kaldıran bir besindir. Cildin kurumasını da engeller. Tatlı şeyler deri altına su çekerler. Balı tek başına 10 dakika boyunca maske olarak kullanın. Daha sonra durulayın ve dinlenmeye bırakın. Dilerseniz yumuşatmak için bir kaşık pişmemiş yulaf ezmesi ilave edin.



2. Cildinizi temizleyin: Donna Steinmann, organik vücut bakım serisi .Bu malzemeleri bir kapta, birleştirin; 1 adet olgun avokado püresi, 1 yemek kaşığı deniz tuzu, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal. Avokado, zeytinyağı ve bal çok güçlü nemlendiricilerdir. Deniz tuzu egzama gibi kronik cilt hastalıklarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu karışımı vücudunuza kaliteli bir fırça ile sürebilirsiniz.



3. Cildi canladırmak için donmuş çay: Çözülene kadar donmuş buz küplerini yüzünüze sürün ve ovun. Haftada bir defa bunu yapın. Çay taneleri cildi diri hale getirecektir.



4. Sütün dehası: Tam yağlı süt ölü deri çözer ve iltihablı bölgeyi iyileştirir. Laktik asit yönünden zengin olan bu besin doğal bir nemlendiricidir.



A) Bir cilt parlatma kompresi yapın: Soğutulmuş sütü bir kaseye doldurun ve bir bezi ıslatın. Bezi sıkın ve beş ila 10 dakika boyunca yüzünüze basın. “Hafif akupresür şişlikleri azaltmaya yardımcı olur,”



B) Güneş yanığını tedavi edin: Süt güneş yanığı tedavisinde ve kuru cilt tedavisinde kullanılır. Soğut bir süt içine buz küpleri ilave edin. Yanık bölgesine süte batırdığınız bezi kullanın. Ağrı, kaşıntı ve cilt kızarıklığının azaltılmasında yardımcı olur.

5. Elinizi nemlendirin: Ünlü manikürcü Deborah Lippmann’ın önerdiği bir karışım. Birkaç damla zeytinyağı içine birkaç kaşık ince toz şeker ilave edin ve karıştırın. Karışımı elinize sürün ama masaj yapmayın. Daha sonra elinizi durulayın. Elleriniz yumuşacık olacaktır.



6. Kabartma tozu nazikçe fırçalayın: Çok ince kabartma tozu dudaklarınız tahriş etmeden kuru pulları dökecektir. Kabartma tozu içine 1 yemek kaşığı limon ekleyin ve biraz karıştırın. Karışımı uygulayın.



7. Zencefil kökü ile sivilce ve kıl dönmesi tedavisi: Zencefil kökünden bir parça alın ve sivilce bölgesine yumuşak şeklide masaj yapın. Bu masaj gözenkeleri açar ve sivilce bakterilerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Bu aynı zamanda kıl dönmesinin olduğu bölgelere uygulandığı zaman tüyleri yumuşatacaktır.

8. Kıvrılmalarla badem yağı ile mücadele: Nemli saçlarınıza badem yağı damlatın ve ovun. Bu süper hafif ve ince saçlar yaratacaktır. Saçlarda yağlanma yapmaz.



9. Tırnaklarda sararmayı önleyin: Sıklıkla oje yapmak tırnaklarınızda sararmaya yol açar. Ilık su dolu bir kabın içine yarım limon suyu sıkın ve tırnaklarınızı 5 ila 10 dakika boyunca suyun içinde bekletin.



10. Saç güzelleştirici tedavi: Bir kap içinde, ½ avaokado püresi, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 2 yemek kaşığı sızma zeytin yağı, ½ muz. Pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Kökten uca doğru saçınıza uygulayın. 15 dakika bekletin daha sonra şampuanlayın ve durulayın. İnanılmaz parlaklık ve yumuşaklık verecektir.



11. Ciltteki yağı dengeleyin: Bir kap içinde 1 tatlı kaşığı taze limon suyu ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırın. Karşımı yüzünüze pürüzsüz bir şekilde sürün ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra durulayın.



12. Yağlı saçlardan kurtulun: Kir ve yağ saç üzerinde yağlı bir kalıntı oluşturur ve kafa derisi üzerinde birikebilir. Limon, elma sirkesi ve yarım suyun içine koyun ve karıştırın. Karşımı saçınıza sürün ve birkaç dakika bekleyin. Ardından her zamanki şampuan ile yıkayın. Haftada birkaç kez bunu deneyin.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları