loading
close
SON DAKİKALAR

Çağdaş Gazeteciler Derneği 41 yaşında: Gazeteciliğin örgütlü sesi olmayı sürdüreceğiz

Çağdaş Gazeteciler Derneği 41 yaşında: Gazeteciliğin örgütlü sesi olmayı sürdüreceğiz
Tarih: 23.02.2019 - 12:17
Kategori: Medya

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden 41. yıl dönümü dolayısıyla yapılan açıklamada, "Kurucu irademizin devrimci yorumu, yılların tecrübesiyle gazeteciliğin örgütlü sesi olmayı sürdüreceğiz" denildi.

Dönemin gazetecilik meslek örgütlerinde ve sendikasında kendine yer bulamayan, ''Rüzgarlı’nın Barbarları'' olarak yola çıkan bir grup genç gazeteci tarafından 23 Şubat 1978’de kurulan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), 41. yaşını kutluyor.

ÇGD'nin 41. yıl dönümü dolayısıyla Genel Yönetim Kurulu Başkanı Can Güleryüzlü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye’de yine büyük mücadelelerin yaşandığı, bir yanda basın özgürlüğü düşmanları ile kifayetsiz örgütlerin diğer yanda mesleğine ve gerçek örgütlenmeye inanmış bir avuç ilerici gazetecinin bulunduğu bir dönemde, 23 Şubat 1978’de kuruldu Çağdaş Gazeteciler Derneği.

Kurucu irade ve kurucu felsefesi, basın emekçilerinin meslek ve özlük haklarını savunma, ülkedeki demokratik hakları genişletme amacını taşıyordu. Rüzgarlının Paryaları, büyük basın patronlarına, kastlaşmış gazetecilik örgütlerine karşı emeğin, demokrasinin, gazeteciliğin değerlerini savunmak ve geliştirmek üzere yola çıkmıştı.

Ardından gelen yıllarda Çağdaş üyeleri ve yöneticileri, basın ve ifade özgürlüğü mücadelesinin bayraktarları oldu. Ülkenin anti-demokratik koşullarına ve yaşanan sorunlara karşı düşünce ve eylem ürettiler, raporlar hazırlayıp çatı örgütlenmelerin kurulması için öncü oldular. Toplumun geniş kesimlerinden yükselen demokrasi taleplerinin olduğu dönemde gazetecilerin örgütlü sesi de Çağdaş’tı. Ardından gelen yıllarda, sayıları birkaçı geçmeyen daimi emekçilerinin özverisine, adeta terk edilmiş olsa da varlığını korudu, örgütlü mücadelenin gereklerini yerine getirmek üzere çalışmalarını sürdürdü.

ÇGD’de görev üstlenen bizler de, bir yandan geçmişi, yalnızca geride kalan yıllar olmaktan çıkarıp gerçek bir gelenek haline yükseltmeye; diğer yandan günümüz koşullarında gazeteciliğe dönük saldırılar karşısında mümkün olabilecek en yüksek direnci örgütlemeye çalışmaktayız.

Türkiye’nin içinden geçtiği ağır koşullara karşı medya emekçilerinin sesi olmayı, örgütlü mücadeleyi yükselterek sürdürmeyi, örgütümüzün gençleştirilmesi, diri tutulması ve yenilenmesi için çalışmayı önemli ve onurlu bir görev olarak görüyor, görevimizi bu sorumlulukla yürütüyoruz.

Ve ÇGD, kurucu iradesinin devrimci yorumu, yılların tecrübesiyle gazeteciliğin örgütlü sesi olmayı sürdürecektir.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin, örgütümüzün 41’inci yaşı kutlu olsun. Yaşasın basın özgürlüğü, yaşasın demokrasi mücadelemiz, var olsun ÇGD."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları