loading
close
SON DAKİKALAR

''Çağdaş Hukukçular Sizden Daha Yurtseverdir Sayın Erdoğan''

''Çağdaş Hukukçular Sizden Daha Yurtseverdir Sayın Erdoğan''
Tarih: 22.01.2013 - 17:59
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerine yapılan baskının kanunsuzluklarına değindi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerine yapılan baskının kanunsuzluklarına değindi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:


'Tek özgürlük CHP'yi eleştirmek'

- Medyanın halini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Onların tek bir özgürlük alanı var CHP'yi eleştirmek başka bir özgürlük alanları yok. Eskiden telefon ediyorlardı diyor bir genel yayı nyönetmeni şimdi gözümün içine bak başka bir şey demiyorum diyor. Nüfus artıyor gazetelere olan güven azalıyor kimse okumuyor. Nasıl bir demokraside yaşıyoruz. Özgürlüğün olmadığı bir yerde sağlıklı ekonomi olamaz. Kaybedecek dakikamız yok. Ülke iyi yönetilmiyor, demokrasi ayaklarımızın altında kayıp gidiyor.

- İlk kez bir başbakan demokrasiden şikayet ediyor. Üniversitelerin baroların ayaklara kalkması lazımdı. Yargı ayak bağıdır diyor, medya ayak bağıdır diyor. Beyefendi başkanlık sistemi istiyor. Onun bildiğini sanmıyorum, ben başbakanken hangi yetkiye sahipsem Cumhurbaşkanıyken de aynı hakka sahip olayım istiyor. Ama bu halk bunu sana vermeyecek.


'Türkiye'de yargıçlar var diyebiliyor muyuz?'


- Biz Adaleti katlediyoruz. Mevlana diyor ki: Adalet ağaçları sulamaktır. Zulüm ise dikene su vermektir; diyor. Yusuf Has Hacip diyor ki, adalet göğün direğidir. Konfiçyus diyor ki, Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur. Geriye kalan her şey onun etrafından döner. Alman niye söylüyor, Berlin'de yargıçlar var benim hakkımı onlar savunacak. Türkiye'de yargıçlar var diyebiliyor muyuz? Adaletin bir ayağında savcı var bir tarafında avukat var bir tarafında da hakim var. Yargıcı hallettiler. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün güzel bir yazısı var. O HSYK'da oturan hakim savcılar orada oldukça bu ülkeye adalet gelmez. Açıyorlar telefon şunun aduna soruşturma başüstüne deyip karar veriyorlar. İtiraz mi geliyor bir üst mahkemeye telefon tamam karışma diyor. Ama çözemedikleri bir avukatlar kalmıştı.


ÇHD operasyonu

- Şimdi Avukatlara operasyon düzenlediler. Avukatları sabah evlerinde alıyorlar. Türkiye bir hukuk devleti olmak zorunda. Gerek bizim iç hukukumuzda gerekse uluslararası hukukta özel düzenlemeler var. Onlar diğerleri gibi gözaltına alınmaz. Onlar hukukun önemli bir ayağı. Sabahın köründe gider basarım, savcı olmasa da alırım diyor. Tutuklattım mı tutuklattım, mesele de bu. Özgürlük isteyen her yurttaşın mutlaka ama mutlaka bu olaylar karşısında duyarlı olması gerekiyor. Üniversitelerden bir ses çıktı mı? Hukuk fakültelerinden bir ses çıktı mı? O ders veren hocalar o hocalarının yüzlerine nasıl bakıyorlar acaba? O öğrencilere hukuku nasıl anlatıyorlar acaba? Yasa çıkartmışsınız savcı olacak orada savcıyı takmıyorsunuz. Çağdaş Hukukçular sizden daha yurtseverdir sayın Recep Tayyip Erdoğan. Toplu davalarla Türkiye'de bir sürek avı başlattılar. Sonra da diyorlar ki Türkiye'yi şikayet ediyor. Gerçekler acıdır, Recep Bey de bunu öğrenecek.


'Adalet ayaklar altına alındı'


- Kenan Evren bile bunu yapmadı. İlk kez Türkiye'de adalet bu kadar ayaklar altına alınmadı. Bir de tutanak tutturup bir önceki günden içeri alacaksınız. Deniz Feneri'nde böyle mi oldu? Yolsuzluk mu yaptın, kul hakkı mı yedin; arkanda Recep Bey var. Karakollarda darp işkence davalarına bakıyorlar. Sen niye uğraşıyorsun bunlardan diyor. Uluslararası af örgütü bu konularda en aktif kurum. Türkiye'de olan maalesef olan bu. Çiçekleri ne kadar koparırsanız koparın baharın gelmesini engelleyemeyeceksin. Diğer avukatlar da gidiyorlar gözaltına alınacakların haklarını savunacaklar; vay siz misiniz gelen? Gaz jop ve bir avukat hastaneye kaldırılacak. Biz bu ülkeyi kolay kurmadık. CHP bir dilekçe ile kurulmuş bir siyasi parti değildir. Bizim köklerimizde Anadolu uygarlığı vardır. Bağımsızlık hareketi vardır, Kuvayi Milliye vardır. Bazıları gibi birilerinin ofisinde kurulmadık. Bugüne kadar bütün partiler kurulup gitti ama biz hala buradayız.

- Direnişin umudun adıdır CHP. Ne zaman Türkiye dara düşse bir CHP'li gelip ülkeyi dardan çıkarmıştır. Cumhuriyeti biz kurduk, çok partili hayata geçildi. Sosyal demokrasiyi getirdik. Onu bu ülkeye getiren CHP'dir.

- Toplum üzerinde yönlendirme amaçlı çalışmalar yapılıyor. Öyle hale geldik ki çantada adam mermiyle kuş avına çıkıyor. İşsiz vatandaş! Atama bekleyen öğretmen atamayı yapın diyor; kibre bakın, o oy sizin olsun diyor. Sonra diyor ki kibir şeytanda vardır: Ben demiyorum o diyor. Biz yurtsever bir partiyiz, kimseyi ötekileştirmek gibi bir niyetimiz yok. Biz CHP'yiz. Biz vatan toprağını bir bölü binlik 1/5 binlik planlar gibi görmüyoruz. Onlar vatan toprağını bir plan olarak görüyorlar. İstanbul'a bakın ne hale getirdiler.


'Altı okumuzdan biri milliyetçilik'

- Bize soruyorlar: Siz ulusalcımısınız sosyal demokrat mısınız? Cehaletin bu kadarına ne diyeyim, bizim altı okumuzdan bir milliyetçiliktir yani ulusalcılıktır. Ulusalcılık kafa tasçılık demek değildir. Biz birilerini ortadoğu'da taşeronluğunu yapan bir parti değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni pazarlamakla görevli bir siyasal anlayıştan gelmiyoruz. Biz ulusalcıyız ama aynı zamanda sosyal demokratız biz. Çünkü bizim hedefimizin odağında insan var.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları