loading
close
SON DAKİKALAR

Çağdaş Yaşam 14. Cumhuriyet Ödülü sahiplerini buluyor

Çağdaş Yaşam 14. Cumhuriyet Ödülü sahiplerini buluyor
Tarih: 29.10.2020 - 10:51
Kategori: Gündem

Bu yıl ki Çağdaş Yaşam 14. Cumhuriyet Ödülü'ne Prof. Dr. Sayın Yücel Aşkın, Prof. Dr. Sayın Mehmet Haberal, Prof. Dr. Sayın Mustafa Yurtkutan Prof. Dr. Sayın Ferit Bernay layık görüldü.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 2007’den itibaren her yıl, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 10 Nisan 1928 tarihli toplantısında, Anayasanın ikinci maddesi “Türkiye Devleti’nin dini İslam’dır.” fıkrası ile 26. maddede yer alan “şeriat hükümlerinin TBMM tarafından yürütüleceğini” belirten cümlenin laikleşme ilkesi doğrultusunda kaldırılışının yıl dönümünde Cumhuriyet Ödülü veriyor.

Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü, Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun belirlediği isimler arasından, ÇYDD üye, gönüllü ve gençlerinin oylarıyla belirleniyor.

Çağdaş Yaşam 14. Cumhuriyet Ödülü’ne, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerinin korunmasına ve yaşatılmasına büyük emek veren, demokrasi, laiklik, insan haklarının korunmasındaki onurlu ve ilkeli duruşları ve ülkemizde eğitimin ve akademik hayatın gelişimine katkıları nedeniyle ve üstlendikleri rektörlük görevini büyük bir başarıyla tamamlamış bilim insanları;

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Sayın Yücel AŞKIN,
Başkent Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Haberal,
Uludağ Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Sayın Mustafa Yurtkutan ve
19 Mayıs Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Sayın Ferit Bernay layık görüldü.

Bu yıl koronavirüs salgın önlemleri kapsamında ödül töreni 10 Nisan tarihinde gerçekleştirilememiş, ileriki bir tarihe ertelenmişti ancak sürecin uzaması sebebiyle, ZOOM platformu üzerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Ödül töreni programımız kapsamında Ses Sanatçısı Tenor Aykut Yılmaz, internet üzerinden canlı yayın ile “Cumhuriyet Konseri” verecek.

PROGRAM

ÇYDD 29 Ekim Bildirisi / Melike Külcü, ÇGMB Genel Kolaylaştırıcısı
Açış Konuşması / Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Genel Başkanı
10 Nisan Laiklik Günü, Cumhuriyet Ödülleri / Av. Sedat Durna, ÇYDD GMYK Üyesi
Ödül Töreni ve Konuşma / Prof. Dr. Ferit Bernay, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Prof. Dr. Yücel Aşkın
Cumhuriyet Konseri / Tenor Aykut Yılmaz

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları