loading
close
SON DAKİKALAR

Çağlayan, CHP Konak'taydı

Çağlayan, CHP Konak'taydı
Tarih: 15.11.2012 - 13:50
Kategori: Siyaset

İzmir Milletvekili Suat Çağlayan, CHP Konak İlçe'deydi...

Son DSP iktidarının Kültür Bakanı ve İzmir Milletvekili Suat Çağlayan İzmir’de CHP Konak ilçe eğitim komisyonunca düzenlenen “demokrasinin dünü bugünü” konulu bir konferans verdi.

İlçe eğitim komisyonu yöneticisi Burak Oğuzun davetlisi olarak İlçeye gelen Suat Çağlayan Bakanlık yaptığı döneme ilişkin çeşitli komik sayılabilecek anılarını anlattıktan sonra Burak Oğuz Nazım Hikmet Ran’ın Kurtuluş Savaşı Destanı adlı şiirini okudu. Daha sonra konferansa geçildi. Suat çağlayan “dünyada üç önemli devrimin yapıldığını birincisinin 1789 Fransız Devrimi olduğunu ikinci olarak 1917 Sovyet Devriminin ama çok daha önemlisi Anadolu devrimi diye adlandırdığı anti-emperyalist Kurtuluş Savaşının olduğunu” söyledi.




Kurtuluş savaşının önemini anlatan Suat Çağlayan “Atatürk’ün henüz top sesleri devam ederken savaşın en yoğun olduğu dönemde TBMM’yi kurduğunu Cumhuriyeti planladığını bundan dolayı da Anadolu devriminin diğer devrimlerden daha bir önemli olduğunu” belirtti. Ancak Atatürk’ün erken vefatı yüzünden cumhuriyetin ancak üst yapısının hazırlanabildiğini alt yapıya girmek içinde halk evleri ve köy enstitüleriyle çabalar harcandığını ancak gerek karşı-devrimci gerici güçlerin etkisi gerekse de uluslararası emperyalizmin buna engel olduğunu söyledi.




“Halkevlerinin kapatılması Cumhuriyetin halka yayılmasının engellenmesinde baş aktördür” dedi. “Çünkü halk, halkevleri vasıtasıyla çağdaş yaşamı tanımaya başlamıştı. Asıl halk devrimi köy enstitüleriydi de denilebilir. Bunları ise ağalık ve derebeylik yıktı”.dedi.




Konferans sonunda eğitim komisyonu yöneticisi Burak Oğuz Suat çağlayana günün önemini gösteren bir plaket sundu.

Emrullah Fırat-Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları