loading
close
SON DAKİKALAR

Cahar Çarnayev: Saldırıyı ağabeyim planladı

Cahar Çarnayev: Saldırıyı ağabeyim planladı
Tarih: 23.04.2013 - 12:23
Kategori: Dünya

Saldırıyı ağabeyinin planladığını söyleyen Çarnayev, 'uluslararası bağlantımız yok' dedi. 'Kitle imha silahı kullanmak'la da suçlanan Çarnayev için idam kararı çıkabilir...

Boston’daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kardeşlerden Cahar Çarnayev, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede konuşmaya başladı.

Boynundan yaralanan Çarnayev, ilk ifadesinde, "saldırıyı öldürülen ağabeyi Tamerlan Çarnayev’in planladığını, ‘asıl beynin’ o olduğunu söyledi.

Boston polisinden sızan bilgilere göre Cahar, herhangi bir uluslararası grupla ilişkileri olmadığını da savundu. Polis, Cahar'ın, radikal dinci grupların elemanlarının genel özelliklerine sahip olduğunu da aktardı. Cahar, öldürülen ağabeyinin amacının İslamı savunmak olduğunu belirtti.

Polis, bu kısa bilginin ardından gerçek sorguyu yapmak için Cahar'ın sağlık durumunun biraz daha iyileşmesini bekleyecek. Çarnayev kardeşlerin banka hesapları ve bütün kayıtları da tek tek gözden geçiriliyor.

Soruşturma birimleri, kardeşler her ne kadar herhangi bir uluslararası örgütle bağlantılı gibi görünmeseler de başka araştırmalara da gerek olduğunu ifade ediyorlar.

Cahar Çarnayev’in doktor kontrolündeki sorgusuna bir yargıç da katıldı.

İlk sorgusunda, sorulara sadece "evet" veya "hayır" yanıtı verebilen Çarnayev, bomba üreterek insanları öldürmekle suçlanıyor. Avukat istemediğini belirten sanığa, mahkeme tarafından bir avukat verilecek.


İDAM VERİLEBİLİR

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Boston Maratonu saldırısı zanlısı Cahar Çarnayev hakkında kitle imha silahı kullanma suçlaması da yapıldığı belirtildi. Çarnayev, bu suçlama nedeniyle idam cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Çarnayev’in, Kongre’nin bazı Cumhuriyetçi üyelerinin önerdiği gibi ‘düşman savaşçı’ olarak değerlendirilmeyeceğini açıkladı. Carney “Bu teröristi sivil adalet sistemimiz vasıtasıyla yargılayacağız” diye konuştu.


SAĞLIK DURUMU CİDDİ

Öte yandan Çarnayev’in tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada zanlının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Perşembe gecesi gerçekleştirilen operasyonda Cahar Çarnayev’in ağabeyi Tamerlan Çarnayev ölmüş, kendisi de yaralı halde yaya olarak kaçtıktan bir süre sonra yakalanmıştı.

Çarnayev kardeşlerin gerçekleştirdiği düşünülen ve geçtiğimiz pazartesi günkü Boston Maratonu'nu hedef alan saldırıda 3 kişi ölmüş 170'ten fazla kişi yaralanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları