loading
close
SON DAKİKALAR

Can Ataklı'dan Beşiktaş Halkına Mektup

Can Ataklı'dan Beşiktaş Halkına Mektup
Tarih: 21.03.2014 - 22:10
Kategori: Siyaset

DSP Beşiktaş Belediye başkan adayı Can Ataklı Beşiktaş halkına bir mektup yazarak neden aday olduğunu anlattı ve oy istedi...

DSP Beşiktaş Belediye başkan adayı Can Ataklı Beşiktaş halkına bir mektup yazarak neden aday olduğunu anlattı ve oy istedi...

Mektup Beşiktaş'ta yaşayan tüm vatandaşlara özel olarak ulaştırıldı...

Can Ataklı'nın yazdığı mektubun tam metni;


Değerli Beşiktaş’lı dostum


Ben Can Ataklı.

Cumhuriyet Mirası’na ve Atatürk Medeniyeti’ne yürekten bağlı bir yurtseverim. Savunduğum ilkeli ve dürüst görüşlerim nedeniyle medyadan uzaklaştırılan bir hemşehriniz, gazeteci-yazarım.

Şimdi, inandığım ve hayatım boyunca savunduğum doğrular için Beşiktaş ilçesinde DSP’den Belediye Başkan adayıyım.

Öncelikle bilmelisiniz ki hiçbir siyasi ikbal ve çıkar peşinde değilim. Eğer ülkemi ve güzelim Beşiktaş’ı siyasal ve sosyal bir gericiliğe mahkum eden gelişmeler olmasaydı; aday olmak aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama elimi taşın altına koymayı, sorumluluk almayı bir görev saydım, namus bildim. Çünkü Beşiktaş Cumhuriyetimizin, Atatürk Medeniyeti’nin en önemli kalesidir. Bu kalenin göz göre göre düşmesine seyirci kalamayız.

Beşiktaş Başkan adaylığımın üç basit nedeni var;

1.)    Her şey doğru seyrinde gitseydi benim de oy vereceğim CHP yönetiminin sizlerin iradesini ciddiye almayan, SIFIRLAYAN oligarşik atamasıyla karşı karşıyayız. Üstelik “cemaatçi-rantçı” bir adayla. Aralarında 17 Aralık yolsuzluk sanığı olan Meclis üyesi adaylarıyla.

Beşiktaş halkının demokratik iradesine ipotek koymak doğru mudur?

Beşiktaş’a “cemaatçi-rantçı” bir yönetim layık mıdır?

               

2.)    Beşiktaş kenti, herhangi bir yerleşme değildir. Beşiktaş, modern Türk tarihinin bütün ilerleme hareketlerine ve kurumlarına ev sahipliği yapmış; Cumhuriyet Mirası’nın ve Atatürk Medeniyeti’nin kalesidir.

Kaldı ki  Beşiktaş halkı yüksek eğitim düzeyi, çağdaş dünya görüşü, modern yaşam tarzı, dokuz üniversitesi, kültür-sanata aşık yapısıyla gerici çevreleri sindiren, korkutan bir özgürlük merkezidir.

Bu özgürlük kalesi, “cemaatçi-rantçı” bir ekibe teslim edilebilir mi?

3.)    Bütün rakamlar, bütün seçim sonuçları gösteriyor ki AKP gericiliğinin Beşiktaş’ta hiç şansı yok. Beşiktaş’ta asıl tehlike sırf CHP adayı diye tepeden inme “cemaatçi-rantçı” bir ekibe yönetimi devretmektir. Beşiktaş’ın ve Beşiktaş halkının sahip olduğu tüm değerlere ve siyasi ahlakına aykırı bu gelişmeye direnmek, seçenek yaratmak bölücülük olabilir mi?

Beşiktaş için, Beşiktaş halkının değerleri için direnmeye değmez mi?

 

Ben öne düştüm, bir anlamda kendimi ateşe attım. Cumhuriyetimize bağlı yurtseverlerin, Atatürkçü Beşiktaşlıların beni destekleyeceğine inanıyorum.

Aklımızı yitirmeden, ahlakımızı çürütmeden, vicdanımızı kurutmadan dürüstçe karar vermek; Beşiktaş için tezgâhlanan örtülü tehlikenin farkına varmak zorundayız.

 

Aslında bana değil, kendi doğrularınıza oy vereceksiniz.

Bu değerlerle yaşayabilmek için sizi ciddiye almayanlara “ders” vereceksiniz!

Demokrasi budur, yurttaşlık budur, özgürlük budur!

 

Saygılarımla.

 

Can ATAKLI

DSP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı


Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları