loading
close
SON DAKİKALAR

Çankaya Ulusal Atık Malzeme Heykel Sempozyumu

Çankaya Ulusal Atık Malzeme Heykel Sempozyumu
Tarih: 31.07.2012 - 20:10
Kategori: Yerel

Çankaya Belediyesi, atıkları sanat eserine dönüştürme amacıyla bu yıl ilk kez düzenleyeceği Çankaya Ulusal Atık Malzeme Heykel Sempozyumu'nu 2 Ağustos'ta başlatıyor...

Çankaya Belediyesi, atıkları sanat eserine dönüştürme amacıyla bu yıl ilk kez düzenleyeceği Çankaya Ulusal Atık Malzeme Heykel Sempozyumu'nu 2 Ağustos'ta başlatıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu kapanışı yapılan 2. Uluslararası Heykel Sempozyumu'nun ardından yine Sakarya Caddesi'nde gerçekleşecek "Atıktan Sanata” temalı Çankaya Ulusal Atık Malzeme Heykel Sempozyumunun amacı, atık yığını haline gelmiş çeşitli malzemeleri sanat örgüsüyle işleyerek yeniden hayat vermek.

Çağımızda giderek önemi artan geri dönüşüm, Çankaya Belediyesi'nce de farklı bir açıdan değerlendiriliyor. Sanata ve sanatçıya değer veren ve her fırsatı sanatseverlere kazandırmaya çalışan Çankaya Belediyesi, toplumda bilinç ve farkındalık yaratmak amacıyla atıkların önemini, etkinliği Sakarya Caddesi Yaya Bölgesi'nde gerçekleştirerek halkın dikkatini çekmeye çalışacak.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Tanzer Arığ, Tansel Çeber, Engin Sarı ve Fırat Engin, İzzet Baysal Üniversitesi'nden Serkan Demir ile Kocatepe Üniversitesi'nden Sevtap Örgel gibi heykel sanatçılarının katılacağı sempozyum iki hafta sürecek. 

2 Ağustos 2012 saat 17.30'da Başkan Bülent Tanık'ın tanıtım toplantısı ile açılışını yapacağı sempozyumun heykelleri, Çankaya Belediyesi'nin depolarındaki metal, plastik ve ahşap atıklarla oluşacak.

Açılış öncesi saat 16.00'da DJ Sami'nin müzikleriyle şenlenecek Sakarya Caddesi, basın toplantısının ardından ise TRT'ye yaptığı eski 45'likler programı ile adını duyuran Alper Fidaner'in DeModePop- 60'ların 70'lerin popüler aranjmalarıyla Ankaralıların nostalji dolu bir gün geçirmelerine ev sahipliği yapacak.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları