loading
close
SON DAKİKALAR

Cannes’dan üç günlük mini festival

Cannes’dan üç günlük mini festival
Tarih: 30.09.2020 - 11:55
Kategori: Kültür & Sanat

Cannes Film Festivali, 27-29 Ekim’de özel bir etkinlik düzenleyecek. Bu üç günlük etkinlikte Cannes 2020 seçkisinden dört film ve festivalin kısalarının fiziki gösterimi gerçekleşecek.

FilmLoverss’ın ScreenDaily’den aktardığı habere göre, 12-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 73. Cannes Film Festivali koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmiş olsa da, Cannes şehri bu yıl da festival kapsamında gerçekleşecek fiziki gösterimlere ev sahipliği yapacak.

Hatırlayacağınız üzere, iptal edilmeden önce Cannes Film Festivali’nde gösterilmesi planlanan 56 film, Cannes 2020 seçkisinde bir araya getirilmiş, bu filmlerin Cannes 2020 etiketiyle sonbahar aylarında düzenlenecek festivallerde gösterileceği açıklanmıştı. “Été 85”, “Druk”, “True Mothers”, “Ammonite”, “Falling” gibi merakla beklenen filmler Cannes 2020 etiketiyle Toronto, New York, San Sebastian gibi film festivallerinde sinemaseverlerle buluştu.

Ancak Fransa’da da artık kontrollü normalleşme sürecine geçilmiş olması, Cannes Film Festivali’nin başka şehirlerde yapılan gösterimlerle yetinmeyip, şehirde de bir “mini festival” düzenlemesine olanak sağladı. Cannes Film Festivali, 27-29 Ekim tarihleri arasında üç günlük özel bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlik kapsamında Cannes’daki sinemaseverler, Cannes 2020 seçkisinden dört filmi ve festivalin kısalarını salonlarda izleme şansı yakalayacak.

74. Cannes Film Festivali Mayıs 2021’de

Cannes’da fiziki gösterimleri yapılacak olan bu dört film; Emmanuel Courcol imzalı “The Big Hit”, Bruno Podalydès imzalı “French Tech”, Naomi Kawase’nin son filmi “True Mothers” ve San Sebastian Film Festivali’nde büyük ödülü kazanan Dea Kulumbegashvili imzalı “Beginning” olacak. The Big Hit ile açılacak olan etkinliğin kapanışı French Tech ile yapılacak.

Öte yandan hem bu yıl Cannes Film Festivali’nin yarışma bölümünde yer alan kısalar, hem de Cinéfondation seçkisindeki kısa filmler için fiziki gösterimler düzenlenecek. Etkinlikte festivalin kısa film jürisi de yer alacak ve en iyi kısa filme verilen Altın Palmiye bu etkinlik kapsamında verilecek.

Cannes Belediye Başkanı David Lisnard, Cannes Film Festivali’nin düzenlediği bu özel etkinliğin, şehrin büyük zarar gören etkinlik sektörü için savaştığının bir sembolü olacağını söyledi.

Öte yandan 2021’in Cannes Film Festivali için de hazırlıklar başladı. 74. Cannes Film Festivali’nin 11-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenleneceği açıklandı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları