loading
close
SON DAKİKALAR

Çapulcu nikahına polis engeli!

Çapulcu nikahına polis engeli!
Tarih: 20.07.2013 - 19:39
Kategori: Gündem

Gezi Parkı polis tarafından vatandaşlara kapatıldı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında revirde tanışan iki genç direnişçi için bugün Gezi Parkı’nda düğün düzenlenecekti. Etkinlik polis engeline takıldı.


Gezi Parkı polis tarafından vatandaşlara kapatıldı. Gezi Parkı’na girmek isteyen vatandaşlar ise park etrafında toplanmaya başladı.

Akşam Gezi Parkı’na düğün ve forum için çağrı yapılmıştı.

Gelişmeler üzerine direnişçiler nikahı Taksim Meydanı’nda kıymaya karar verdikleri öğrenildi. Direnişçiler saat 19:00′da Taksim’de toplanma kararı aldı.

Çevik kuvvet polisleri Taksim Gezi Parkı girişinde önlem aldı. Akşam Gezi Parkı'na düğün ve forum için çağrı yapılmıştı. Saat 17.15'tan itibaren park griişnde önlem alan polis içeri girişlere izin vermiyor.

Gezi Parkı eylemleri sırasında tanışan çift bu akşam Taksim Gezi Parkı'nda yapılacak bir düğünle evlenmek istiyorlardı. Ancak polis bu düğün öncesinde parkın çevresini kuşattı ve vatandaşların parkı girmesini engelledi.

Saat 17.15'tan itibaren park girişini kapatan polis içeri girişlere izin vermiyor.Gezi Parkı'nda bulunanlar da polislerce boşaltıldı.



Park çevresindeki vatandaşlar ise bu olaya tepki gösterdi. ""Siz maaşınızı Tayyip'ten değil halktan alıyorsunuz. Belinize silah taktınız diye bizi engelleyebileceğinizi mi sanıyorsunuz" diyen bir vatandaş polis tarafından uzaklaştırıldı. 

Park çevresinde bulunan yurttaşlar, "Her yer taksim her yer direniş" sloganları atıyor.

Taksim Dayanışması'nın twitter hesabından ise şu twit atıldı : Herkes Şişli Evlendirme Dairesi'ne! 



18:20 - Taksim, metrodan çıkanlar polis eşlğinde Divan Otel tarafına yönlendiriliyor.

18.23 - Polis, Gezi Parkındaki vatandaşlara dağılın uyarısı yapıyor.”

Gezi Parkı meydan girişinde kadınlar dans ederek protestoya destek oluyor.

18:30 Erdem Şimşek'in bildirdiğine göre Gezi Parkı girişindeki insanlara bir Amir tarafından "Gezi Parkı eylem yeri değil. Burayı boşaltın" anonsu yaptı. Kitle ise "Polis çekil, düğünümüz var" diye karşılık verdi.

18:35 itibariyle toplananları polis kordon oluşturarak İstiklal Caddesi'ne sürmeye başladı. 18:40 İtibariyle polis kitleyi İstiklal Caddesi'nden de aşağıya doğru sürüyor. Polis İstiklal Caddesi'nin Meydana bakan girişini bariyerle kapattı. Kitle polis barikatına karşı sloganlar atarak bekliyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları